Galatasaray, Devler Ligi biletini İstanbul’a bıraktı: Karşılaşmayı Young Boys 3-2 kazandı

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off turu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray deplasmanda İsviçre şampiyonu Young Boys’a 3-2 kaybetti. Sarı kırmızılılar turu 27 Ağustos’ta Rams Park’ta oynanacak rövanş maçına bıraktı.

22.08.2024-10:46 - (Son Güncelleme: 22.08.2024-10:51) Galatasaray, Devler Ligi biletini İstanbul’a bıraktı: Karşılaşmayı Young Boys 3-2 kazandı

Galatasaray, Devler Ligi biletini İstanbul’da almaya çalışacak. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi playoff turu ilk maçında İsviçre temsilcisi Young Boys'a konuk oldu ve Bern'deki Wankdorf Stadı'nda oynanan mücadelede Alman hakem Daniel Siebert düdük çaldı. Maçın başından itibaren oldukça çekişmeli geçen karşılaşmada Galatasaray, rakibi karşısında zaman zaman zorlansa da mücadeleden kopmadı.

İlk yarıda 2 farklı geriye düştük

NTV’de yer alan habere göre; Karşılaşmanın henüz 4. dakikasında Young Boys, Montero'nun golüyle 1-0 öne geçti ve ev sahibi ekip hızlı bir başlangıç yapmış oldu. Galatasaray'ın hücum hattında ise Icardi'nin rakip ceza sahasında buluştuğu topu az farkla auta göndermesi, sarı-kırmızılı taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. Abdülkerim Bardakcı'nın Ganvoula'ya yaptığı faul sonrası sarı kart görmesi, maçın sert geçeceğine dair ilk sinyallerden biriydi.

31.dakikada Young Boys'un kalecisi David von Ballmoos'un sakatlanarak oyundan çıkması ve yedek kaleci Marvin Keller'in oyuna girmesi, ev sahibi ekibin temposunu bir an için düşürdü. Ancak, ilk yarının sonlarına doğru Young Boys, Monteiro'nun 45+4. dakikada attığı golle skoru 2-0'a getirdi ve ilk yarı bu sonuçla sona erdi.

Galatasaray, Devler Ligi biletini İstanbul’a bıraktı: Karşılaşmayı Young Boys 3-2 kazandı

Galatasaray ikinci yarıda döndü

İkinci yarıya Galatasaray sakatlanan Muslera'nın yerine Günay, Mertens'in yerine ise Ziyech'i alarak başladı. 58. dakikada Young Boys'un direkten dönen topu, Galatasaray savunmasının dikkatini artırması gerektiğini gösterdi. Galatasaray ise bu baskıya yanıt verdi; 67. dakikada oyuna giren Batshuayi, kısa sürede gol atarak farkı bire indirdi ve hemen ardından bir gol daha bularak skoru eşitledi.

Young Boys penaltıyla sonucu belirledi

Galatasaray'da sonradan oyuna giren Barış Alper'in yerine Leo Dubois'nin dahil olması, takımın savunma hattını güçlendirmeyi amaçlasa da 84. dakikada Abdülkerim Bardakcı'nın ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesiyle sarı-kırmızılılar sahada 10 kişi kaldı. Bu pozisyon sonrası Young Boys, kazandığı penaltıyı gole çevirerek 3-2 öne geçti ve maç bu skorla sona erdi.

Karşılaşmanın rövanşı 25 Ağustos Pazar günü RAMS Park'ta oynanacak. Galatasaray, Süper Kupa'daki ağır yenilgiyle başladığı yeni sezonda ligde aldığı iki galibiyetin ardından Avrupa'da da iyi bir sonuç almak istiyor. Ancak Young Boys, bu sezon İsviçre Süper Ligi'nde henüz galibiyet alamasa da bu önemli mücadelede direnç gösterdi. Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk'un cezası nedeniyle takımının başında yer alamaması, maçın dikkat çeken detaylarından biriydi. Rövanş maçında sarı-kırmızılılar, taraftar desteğiyle turu geçmeye çalışacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal