Haziran ayında ziyarete kapatılan ve restorasyon işlemine başlatılan Galata Kulesi'nde sona gelindi. Galata Kulesi'ndeki kafeterya, lokanta ve buna bağlı olarak mutfak ve soyunma odaları kaldırıldı. 1960'lı yıllar içerisinde restore edilirken duvar boşlukları beton malzeme ile doldurulan kulede, 38 santimetre kalınlığında bulunan beton dolgular söküldü, orijinal malzeme ile de tamir işlemi yapıldı
Galata Kulesi'nde üç ay süren restorasyon çalışması sona erdi. 1348 tarihinde Cenevizliler tarafından yaptırılan Galata Kulesi bugün tekrardan ziyarete açılıyor.
İstanbul'un en tarihi ve en yüksek yapılarından biri olarak tarihe geçen Galata Kulesi, ilk inşa edildiği 507 yılından bugüne kadar çok sayıda tahribat yaşadı. Son olarak 1964 yılında restore edilen kulede, çürüyen ahşap yapılar yerine beton kaplamalar yapıldı.
Yapının restorasyonu sırasında beton kaplamalarının hilti ile kırılmış olduğu görüntüler yansımış, büyük bir tepki toplamıştı. Açılış öncesi medya yöneticileri ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy gelen tepki ve eleştirilere de yanıt verdi.
Bakan Ersoy, 'Bu binadaki beton yoğunluğunu düşündüğünüzde oradaki işlem çok çok küçük bir işlem. Ama tabii daha hassas bir şekilde yapılması lazım. Biz müteahhit firmayla da bunun gereğini yaptık ama müteahhit firma da kalınlığından dolayı betonun herhalde öyle bir alet kullandı. Farklı bir şekilde yapılsa bugün de bu algı operasyonu gerçekleşmemiş olurdu' ifadelerini kullandı.
Galata Kulesi, yeniden Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında restore edildi. Restorasyon kapsamında daha önce lokanta ve kafeterya olarak kullanılan bölümler kaldırıldı.
Yapıdaki çimento içerikli derzler değiştirildi, yeni bir panoramik seyir terası oluşturuldu. Galata Kulesi sosyal medya üzerinden yayınlanacak iki konser ile açılacak. Işık gösterisi ve kule üzerine yansıtılacak görüntüler ile de görsel şov gerçekleştirilecek.