Gabar’dan acı haber geldi: Ölü ve yaralılar var

Gabar’da dün sondaj kulesinin devrilmesi sonucunda çok sayıda işçi enkaz altında kalmıştı. Ekiplerin başlattığı çalışmalar sonrasında acı haber geldi.

22.07.2024-10:30 - (Son Güncelleme: 22.07.2024-10:30) Gabar’dan acı haber geldi: Ölü ve yaralılar var

Gabar Dağı’nda yaşanan petrol sondaj kulesi kazasından acı haber geldi. Şırnak'ta Gabar Dağı'ndaki Şehit Aybüke Yalçın 27 No'lu petrol sahasında sondaj kulesi devrildi. Kaza sonucunda enkaz altında kalan 3 kişiden 2 işçi yaralı olarak kurtarılırken, bir mühendis hayatını kaybetti.

Şırnak’tan acı haber geldi

AA’da yer alan habere göre; Olay yerine AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma ekipleri ile TPİC ve TPAO uzman ekipleri sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesi sonucu enkaz altından kurtarılan 2 işçi, helikopter ve ambulansla hastaneye sevk edildi. Yaralı işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Gabar’dan acı haber geldi: Ölü ve yaralılar var

Vali Cevdet Atay, kurtarma çalışmalarını yerinde takip ederken, valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Şırnak Bölge Müdürlüğüne bağlı sahada beton zeminin çökmesi sonucu iş kazasının yaşandığı belirtildi.

Şırnak Valiliği'nden başsağlığı mesajı

Valilik açıklamasında, Vefat eden mühendisimize Allah'tan rahet, ailesine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verildi. Sağlık Bakanlığı da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, enkazdan yaralı olarak kurtarılan işçilerin tedavilerinin devam ettiğini duyurdu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal