G7 Liderler Zirvesi’nde dev buluşma: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden ayaküstü sohbet etti

İtalya’nın Bari kentinde gerçekleştirilen G7 Liderler Zirvesi’ne özel davetli olarak katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile sohbet etti.

15.06.2024-10:31 - (Son Güncelleme: 15.06.2024-10:31) G7 Liderler Zirvesi’nde dev buluşma: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden ayaküstü sohbet etti

Dünya liderlerinin katıldığı G7 zirvesi, İtalya'nın Bari kentinde devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin ikinci günündeki oturuma katılmak üzere İtalya'ya gitti. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, zirveye gelen liderleri tek tek karşıladı. Erdoğan, Meloni ile tokalaştı ve basın mensuplarına poz verdi.

Gazze’de kalıcı ateşkes için konuşacak

İnternethaber’de yer alan habere göre; G7 Yüksek Düzeyli Oturumu'na katılan Erdoğan, Afrika ve Akdeniz ile yapay zeka ve enerji konularında bir konuşma yapacak ve Gazze için kalıcı ateşkese yönelik açıklamalarda bulunacak.

Bugün yayınlanan G7 bildirisinde, Ukrayna'daki savaşa yönelik Rusya ve Çin'e karşı alınacak önlemler vurgulandı. Ayrıca, İran'ın nükleer güç konusunda uyarılar da bildiride yer aldı.

G7 Liderler Zirvesi’nde dev buluşma: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Joe Biden ayaküstü sohbet etti

Erdoğan, zirve sırasında ABD Başkanı Joe Biden ile de görüşme gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, G7 Liderler Zirvesi'nin insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi ve küresel sorunların çözümünde adil, kapsayıcı ve gerçekçi bir yaklaşım beklediklerini vurguladı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal