Fransa, Yeni Kaledonya’da kontrol sağlayamıyor: Ülkede şiddet olayları artıyor

Fransa’nın kontrolündeki Yeni Kaledonya’da son günlerde artan şiddet olayları sebebiyle OHAL ilan edildi. Yeni Kaledonya Cumhuriyeti Yüksek Komiseri Louis Le Franc, Fransa’dan gönderilen askeri birliklerin bazı bölgelerde kontrol sağlayamadığını söyledi.

17.05.2024-10:03 - (Son Güncelleme: 17.05.2024-17:31) Fransa, Yeni Kaledonya’da kontrol sağlayamıyor: Ülkede şiddet olayları artıyor

Büyük Okyanus’un güneybatısında yer alan ve Fransa’ya bağlı olan Yeni Kaledonya’da şiddet olayları her geçen gün artıyor. Olayları yatıştırmak için ülkeye asker gönderme kararı alan Fransa’nın bu adımı da yaşanan gerilimin azalmasında etkili olmadı. 

Ülkede şiddet olayları artıyor

Akşam’da yer alan habere göre; Fransa Başbakanı Macron'un, Yeni Kaledonya'da artan şiddet olayları ve ayaklanmalarla mücadele için OHAL ilan etmesinin ardından, adadaki güvenliği sağlamak üzere takviye kuvvet gönderme kararı aldığı bildirildi. 

Yüksek Komiser Louis Le Franc, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yeni Kaledonya'da kontrolün kaybedildiği bölgelere önemli takviye kuvvetlerin gönderildiğini belirtti.

Fransa, Yeni Kaledonya’da kontrol sağlayamıyor: Ülkede şiddet olayları artıyor

Protesto gösterileri, yerel halkın, seçimlerde Fransızların oy kullanmasını sağlamak amacıyla anayasa değişikliği tasarısını protesto etmesiyle başladı. 

Ülkenin nikel endüstrisi, bu olaylardan olumsuz etkilendi ve sekteye uğradı. Protestocular Fransa menşeili markaların şubelerine saldırılar düzenleyerek yüzlerce araca ciddi zararlar verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal