Fransa-İran Maçında Şike İddiası: FIFA Soruşturma Başlattı!

FIFA Futsal Dünya Kupası'nda Fransa ile İran karşı karşıya geldi. İran'ın kazandığı karşılaşmanın ardından şike iddiaları ortaya atıldı. FIFA karşılaşmayla ilgili soruşturma başlattı.

25.09.2024-11:17 - (Son Güncelleme: 25.09.2024-11:17) Fransa-İran Maçında Şike İddiası: FIFA Soruşturma Başlattı!

FIFA Futsal Dünya Kupası F Grubu son maçında Fransa ile İran karşı karşıya geldi. İran maçı 4-1'lik galibiyetle bitirirken, maçla ilgili şike iddiaları ortaya atıldı. FIFA Futsal Dünya Kupası'nda Fransa'nın daha kolay rakiplerle oynamak adına İran'a bilerek yenildiği iddia edildi. 

FIFA'da Şike İddiaları

Grubu 2. sırada bitirmesi için rakibine 4-1 yenilmesi gereken Fransa'nın maçta yediği goller tartışma konusu oldu. Fransa-İran maçı 4-1 İran galibiyetiyle sona erdi.

Karşılaşmayı kaybeden Fransa grubu 2. olarak bitirdi. Fransa'nın bir sonraki rakibi ise Tayland oldu. Grubu lider olarak bitiren İran ise güçlü takım olarak anılan Fas'la karşılaşacak.

Turnuvaya grup aşamasında veda eden Libya'da başantrenör Ricardo Iniguez, söz konusu maçla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Iniguez, "Rezalet! Bu durum sporumuz için bir utanç kaynağıdır" dedi.


''Sporun Yüz Karası''

Fransa'nın bir sonraki turda oynayacağı Tayland takımının başantrenörü Miguel Rodrigo ise iki takımı da ''Sporun yüz karası'' olarak niteledi. Fransa-İran maçında ortaya atılan iddialar sonrası gelen şikayetler üzerine FIFA harekete geçti ve soruşturma başlattı.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal