Frankfurt Havalimanı’nda iklim eylemi: 50 uçuş iptal edildi

İklim aktivistleri Frankfurt Havalimanı’nda eylem düzenledi. Gösteriler sebebiyle havalimanında 50 uçuşun iptal edildiği kaydedildi.

25.07.2024-17:33 - (Son Güncelleme: 25.07.2024-17:33) Frankfurt Havalimanı’nda iklim eylemi: 50 uçuş iptal edildi

Frankfurt Havalimanı’nda iklim eylemi gerçekleştirildi. Almanya'nın Frankfurt Havalimanı, iklim eylemcilerinin gerçekleştirdiği protesto nedeniyle büyük bir aksaklık yaşadı. Hava trafiği geçici olarak durdurulurken, yapılan eylemler sonucunda 50 uçuş iptal edildi. Polis müdahalesinin ardından hava trafiği yavaş bir şekilde tekrar normale döndü. Havalimanı Sözcüsü, protesto nedeniyle gerçekleşen iptaller hakkında bilgi verdi.

8 eylemci gözaltına alındı

Gazete Duvar’ın yer verdiği habere göre; Letzte Generation (Son Nesil) grubunun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Petrol, gaz ve kömür kullanımı, geleceğimiz için büyük bir tehdit oluşturuyor. 2030 yılına kadar fosil yakıt kullanımını sonlandırın" denildi.

Frankfurt Havalimanı’nda iklim eylemi: 50 uçuş iptal edildi

Olayda 8 eylemci gözaltına alındı. Eylemcilerin hava trafiğine tehlikeli bir şekilde müdahale ettiği ve izinsiz giriş yaptığı belirtilerek, haklarında suç duyurusunda bulunuldu.

Hava trafiği 3 saat felç oldu

Bu eylem, iklim aktivistlerinin 24 Temmuz'da Köln-Bonn Havalimanı'nda hava trafiğini yaklaşık 3 saat boyunca felç etmesinden iki gün sonra gerçekleşti. Polisin, tüm havalimanlarındaki güvenlik önlemlerini artırma kararı aldığı bildirildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal