Hayatımızda yer edineli çok olmasa da şimdilerde en sevilen lezzetler arasında yer alan cheesecake, tarifi en çok aranan lezzetlerden biridir. Özellikle ekranlarda çok sık karşılaştığımız bu lezzettin yapımı da oldukça basit. Peki, Cheesecake nasıl yapılır? İşte en güzel tam ölçülü cheesecake tarifi…
Cheesecake nasıl yapılır?
Cheesecake tabanı için malzemeler:
1 paket tahıllı bisküvi
50 gr eritilmiş tereyağı
2 adet ceviz
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Cheesecake kreması için malzemeler:
800 gr labne peyniri
1 su bardağı şeker
3 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişasta
1 kutu sıvı krema (200 ml)
Frambuazlı sos için malzemeler:
250 gr frambuaz
Yarım çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı Nişasta
1 paket vanilya
Frambuazlı cheesecake yapılışı
Öncelikle işe tabanı ile başlayalım.
Bisküvilerimizi blenderdan geçirerek ve üzerine eritilmiş tereyağını dökünüz.
Daha sonra içerisine pudra şekeri ve vanilyayı ekleyerek karıştırın ve 170 derecelik fırında 8 dakika kadar pişirip soğumasını bekleyin.
Bu sırada kremasını hazırlayabilirsiniz.
Derin bir kase içerisine labneleri boşaltıp biraz ezin.
Daha sonra üzerine krema ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Bu karışım yumuşayınca nişasta, un ve vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam ediniz.
En son olarak da yumurtaları ekleyip çırpın.
Karışımı hazırladığınız tabanın içerisine ekleyerek 180 dercelik fırında 45 dakika kadar pişirin.
Pişme işlemi sırasında fırın tepsisinin tabanına kaynar su koymalısınız yoksa tabında çatlamalar olabilir.
Pişen cheesecakenizi fırından hemen çıkarmadan yarım saat kadar içinde soğumasını bekleyiniz.
En son aşama olan frambuaz sosuna geçelim.
Bunun için bütün malzemeleri sos tenceresine alarak karıştırınız.
Bu işlemi iyice homojen bir görüntü elde edene kadar devam ediniz.
Kaynayan sosunuzu 2 dakika kadar beklettikten sonra ocaktan alarak soğutunuz.
Cheesecakenizin üzerine sosunuzu dökebilirsiniz.
Şimdiden herkese afiyet olsun.