20.12.2023-09:21 (Son Güncelleme:20.12.2023-17:59)


1

Her fırsatta İslam Düşmanlığı ile gündeme gelen FOX TV geçtiğimiz günlerde yayınladığı 'Kızıl Gonca' dizisiyle bu iddiaları bir kez daha doğruladı.



2

Dizinin yayınlanmadan önce fragmanı gündem olmuş, tarikatları ve Ahileri hedef alan dizideki İslam karşıtı sözler Türk halkının büyük tepkisi çekmiş yapım şirketi özür dileyerek fragmanı güncellemişti.



3

Dizinin yayınlanan ilk bölümü sonrası skandal dizi ve Tarikatlara karşı kullanılan sözler için sosyal medyadan tepki yağdı.



4

Dizinin ilk bölümündeki "Görev yaptığım yerdeki tarikat vardı ya Ahiler, onlardan biriyle yolum kesişti. Bunlar yıllarca insanların inançlarını kullandılar. Korku salarak ümit dağıtarak. Dikkat et, çok mülayim görünürler ama her şey beklenir" sözlerine sosyal medyayı birbirine kattı.



5

İslam'ı, Tarikat ve Ahileri hedef alan sözlere vatandaşlar sessiz kalmadı. Skandal dizi ve yayınları yüzünden 'RTÜK FOX TV İslam düşmanlığı yapıyor' denilerek defalarca kez şikayet edilen kanal için RTÜK yeniden göreve çağırıldı.



6

Kızıl Gonca'nın fragmanında Özcan Deniz'in "Görev yaptığım yerdeki tarikat vardı ya Ahiler... Onlardan biriyle yolum kesişti. Bunlar yıllarca insanların inançlarını kullandılar. Korku salarak ümit dağıtarak" dediği, karşısındaki kişinin ise "Dikkat et, çok mülayim görünürler ama her şey beklenir" ifadeleri yer alırken fragmandan kaldırılan sahnenin dizinin ilk bölümünde yayınlanması büyük tepki çekti.



7

Fragmandaki bu kısım Kırşehir halkını da oldukça kızdırmıştı.



8

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR