Forbes Türkiye'nin Hava Savunması Hakkında Yorumu: Türkiye'nin Milli Muharip Uçak Kaan'ı devreye alması gerekecek!

Forbes Türkiye'nin savaş uçağı seçimleriyle ilgili bir makale yayımladı. Makale içerisinde Türkiye'nin F-16 ve Eurofighter tercihlerindeki KAAN planını anlattı.

16.08.2024-15:53 - (Son Güncelleme: 16.08.2024-16:45) Forbes Türkiye'nin Hava Savunması Hakkında Yorumu: Türkiye'nin Milli Muharip Uçak Kaan'ı devreye alması gerekecek!

Türkiye'nin savaş uçağı geleceğiyle ilgili Amerikan iş dünyası dergisi Forbes bir analiz yayımladı. Makalede F-16 ve Eurofighter alımlarından bahsedildi. Forbes, F-16, Eurofighter bağlamında Türkiye'nin KAAN planına dikkat çekildi. Yayımlanan makalede, 40 yeni modernize Blok 70 F-16 ve 79 modernizasyon kiti için ABD ile Türkiye'nin anlaştığı belirtildi.

"ABD İle Türkiye Anlaştı"

Dergide Türk F-16'larının hizmet ömrünün yükseltilmesinin hedeflendiği ifade edildi. Türkiye'nin Block 30'larını ise 2030'ların başına kadar güncel tutabileceği belirtildi. Yayımlanan makalede, 40 yeni modernize Blok 70 F-16 ve 79 modernizasyon kiti için ABD ile Türkiye'nin anlaştığı belirtildi.

Türkiye’nin Milli Muharip Uçağı KAAN

Türk savunma sanayii, başta Türk Hava Kuvvetleri olmak üzere dünya ordularının ihtiyaç duyduğu çeşitli tipte hava araçları için NATO standartlarında, yüksek teknolojili ve maliyet etkin çözümler sunmaktadır. Bu kapsamda, Türk savunma sanayii Milli Muharip Uçak (MMU) projesi ile en üst kabiliyet noktasına ulaşmayı hedeflemektedir.

Milli Muharip Uçak

5+ nesil çok rollü savaş uçağı olan Milli Muharip Uçak, hem hava-kara hem de hava-hava muharebelerinin gereksinimleri için üstün kabiliyetler sağlamaktadır. Türk havacılık ve uzay sanayi’nin, yüksek hayatta kalma kabiliyetini haiz, güçlü ve atik platformu Milli Muharip Uçak, sahip olduğu akıllı ve güçlü savaş kabiliyetleri ile tam bir savaşçıdır.

kaan

 2023 yılında hangardan çıkacak olan uçağın ilk uçuşu 2024 yılında yapılacak olup, 2028 yılında Türk Hava Kuvvetlerine teslim edilmesi planlanmaktadır.

 Seri üretimin 2028 yılında başlaması ve 400 adetlik sipariş alması beklenmektedir. Üretilecek uçakların 2070’lere kadar Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alması öngörülmektedir.

2070’lere kadar Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alacak

 KAAN'ın Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan diğer savaş uçakları, İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilir şekilde görev yapması ve üretilecek uçakların 2070’lere kadar Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alması öngörülmektedir.


21 Şubat 2024 tarihinde saat 08:50’de ilk uçuşunu gerçekleştirerek 13 dakika havada kaldı. Bu uçuşta 8000 feet irtifaya çıktı ve 230 knot hıza ulaştı.

 KAAN üstün hava hâkimiyetini:

- Yeni Silahlarla Arttırılmış Havadan Havaya Muharebe Menzili

- Yüksek/Süpersonik Hızda Dahili Silah Yuvalarından Hassas ve Tam Vuruş

- Yapay Zekâ ve Nöral Ağ Desteğiyle Arttırılmış Muharebe Gücü ile sağlamaktadır.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal