Foça'daki Yangının Ardından Hava Görüntüleri Yayınlandı

İzmir'in Foça ilçesinde çıkan yangında zarar gören alanlar havadan görüntülendi, hasar 340 hektar olarak belirlendi.

06.10.2024-14:42 - (Son Güncelleme: 06.10.2024-14:42) Foça'daki Yangının Ardından Hava Görüntüleri Yayınlandı

Foça'daki Yangın Hava Görüntüleriyle Gün Yüzüne Çıktı

İzmir'in Foça ilçesinde meydana gelen yangın, çöplük sahasında başlayarak hızlıca ormanlık alana yayıldı. Yangın, kapsamlı müdahalelerle kontrol altına alındı ve yangının etkilediği 340 hektarlık alan şimdi tahrip olmuş durumda.

Yangının Başlangıcı ve Yayılışı

Dün saat 11.15'te Yenifoça Mahallesi'ndeki çöplükte meydana gelen yangın, rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı. Çok sayıda ekip, hem havadan hem de karadan yangına müdahale ederek saat 21.15 sularında alevleri kontrol altına almayı başardı.

Hasar Tespiti ve Müdahale Çalışmaları

Orman Bölge Müdürlüğü ve İzmir İtfaiyesi ekipleri, yangının ardından soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yangının büyümesiyle birlikte kızılçam ormanlarının yerini siyah ve gri tonları aldı. Ayrıca, yangının yayılmasıyla birlikte genç ağaçlara zarar verildi, ancak ekiplerin müdahalesi sayesinde ağaçlandırma sahası korunabildi.

Yangın esnasında bölgedeki arı kovanları da ciddi şekilde zarar gördü. Yangında yaşanan gelişmeler, hava araçları ile de kaydedildi. Yangına müdahalede, 10 uçak, 8 helikopter, 30 arazöz ve 6 su ikmal aracı görev aldı; ayrıca 5 dozer ve 8 yer ekibi de alanda aktif olarak çalıştı. Tedbir amacıyla bir site, yangından korunmak için boşaltıldı.

İzmir'in Foça ilçesinde çöplükte başlayarak ormana sıçrayan, yoğun müdahale ile kontrol altına...

İzmir'in Foça ilçesinde çöplükte başlayarak ormana sıçrayan, yoğun müdahale ile kontrol altına alınan yangında büyük bölümü kızılçam ormanı olan 340 hektar arazi, siyah ve gri tonlarına büründü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal