FNSS, Endonezya'ya Zırhlı Personel Taşıyıcı İhracatı Gerçekleştiriyor

FNSS, Endonezya Silahlı Kuvvetleri için yeni zırhlı personel taşıyıcı projesine başladı. Süreç hakkında detaylar paylaşıldı.

22.10.2024-12:32 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-12:32) FNSS, Endonezya'ya Zırhlı Personel Taşıyıcı İhracatı Gerçekleştiriyor

FNSS'in Endonezya'ya Zırhlı Personel Taşıyıcı İhracatı

FNSS Savunma Sistemleri, Endonezya Silahlı Kuvvetleri için yeni bir zırhlı personel taşıyıcı üreteceğini duyurdu. FNSS'in Üst Yöneticisi Nail Kurt, İstanbul'da düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda yapılan anlaşmanın detaylarını açıkladı.

Ortak Geliştirme Projesi

Kurt, Endonezya Silahlı Kuvvetleri ve PT Pindad firması arasında imzalanan anlaşmanın, Kaplan MT tankının devamı niteliğinde olduğunu belirtti. Anlaşma ile birlikte, bu ürünün geliştirilmesi ve üretimi için PT Pindad ile işbirliğine gidildi.

Kurt, "İki aracımız çıkacak bu çalışma neticesinde. Bir araç FNSS Ankara'da, diğer araç da Endonezya'da PT Pindad tarafından üretilecek. 2025 yılı ağırlıklı olarak tasarım ve prototipleme, 2026 ise testlerle geçecek. 2026 sonunda iki aracı Endonezya Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Araç Özellikleri

Kurt, yeni zırhlı personel taşıyıcısının muharebe alanında önemli bir kuvvet çarpanı olacağını vurguladı. Araç; nişancı, sürücü ve komutan dahil olmak üzere toplam 13 personeli taşıma kapasitesine sahip. Gelişmiş süspansiyon sistemi, araç içi titreşimi azaltarak yol tutuşunu artıracak şekilde tasarlanıyor.

Muharebe yönetim sistemi, mürettebata hem gündüz hem gece görüş sağlayan 360 derece durumsal farkındalık kameraları ve çeşitli görev ekipmanlarının entegrasyonuna olanak tanıyan bir araç elektroniği altyapısına sahip olacak. Kaplan ZPT, saatte 70 kilometrenin üzerinde maksimum hıza ulaşacak ve tank savar füzeleri ile omuzdan atılan roketlere karşı aktif koruma sistemleriyle donatılabilecek.

Ayrıca, araçta insanlı veya insansız kule sistemleri ile entegrasyon seçeneği de bulunacak. Kurt, aracın diğer FNSS araçları ile aynı parçaları ve alt sistemleri kullandığını belirterek, bu durumun güvenilirlik, lojistik birliktelik ve servis kolaylığı açısından avantaj sağladığını ekledi.

FNSS Savunma Sistemleri, Endonezya Silahlı Kuvvetleri için zırhlı personel taşıyıcı üretecek. FNSS...

FNSS Savunma Sistemleri, Endonezya Silahlı Kuvvetleri için zırhlı personel taşıyıcı üretecek. FNSS Üst Yöneticisi Nail Kurt, İstanbul'da düzenlenen SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'na katılarak konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal