AA’dan ulaşılan bilgilere göre, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılama dosyasına, BDDK tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen cevap yazısı eklendiği de öğrenildi. Eklenen yazıda, ortaya çıkan yeni bilgi ve belgeler ile müştekilerin (Erzan’dan şikayetçi olanlar) iddia ettikleri suçlamalardan yeni bir inceleme yapılmasının uygun ve gerekli görüldüğü aktarıldı.
BDDK'nın, savcılığa gönderdiği yazı da ‘‘Seçil Erzan'ın WhatsApp üzerinden, başta banka görevlileriyle yaptığı yazışmalarının ve varsa telefon tape kayıtlarının kurumumuzca yürütülen inceleme açısından oldukça kritik önem taşıyabileceği değerlendirilmiştir’’ ifadelerine yer verildiği yazıda tutuklu Erzan’ın yazışma dökümünün kurumun görevlendirdiği ilgili kişilere teslim edilmesi yönünde talepte bulundu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, sanık Erzan'ın, bir bankanın Levent'teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği yer alıyor. Müşteki Çeviker'e para karşılığında yazılı evrak verildiği ancak daha sonra Çeviker'in sanık Erzan'a ulaşamadığı, bundan dolayı da durumu bankaya bildirdiği, şikayeti alan banka, araştırma yaptığı sonrasında da eski şube müdürü Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu kaydediliyor.
Ayrıca iddianamede şu detaylara da yer verdiği öğrenildi. Sanık Erzan'ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu, kamuoyunda tanınan Fatih Terim ve Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği belirtiliyor. Ayrıca İddianamede, Erzan'ın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturup, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor.
-Sanık Erzan'ın toplamda 252 yıla kadar hapsi istendiği öğrenilirken, ona yönelik suçlamalar ve alacağı cezalar ise şu şekilde olduğu belirtiliyor; "özel belgede sahtecilik" ve "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi istenen ana iddianamenin ardından hazırlanan yeni iddianameyle Erzan hakkında istenen hapis cezası da yükseldi. Erzan'ın, 77 yıldan 252 yıla kadar hapsinin talep edildiği iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.