Fitch Türkiye'nin Kredi Notunu Açıklayacak: Ekonomistler Ne Bekliyor! Bakan Şimşek'ten Açıklamalar...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, bugün Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü değerlendirecek. Kararın gece yarısı açıklanması bekleniyor.

06.09.2024-12:08 - (Son Güncelleme: 06.09.2024-12:08) Fitch Türkiye'nin Kredi Notunu Açıklayacak: Ekonomistler Ne Bekliyor! Bakan Şimşek'ten Açıklamalar...

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, bugün Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü değerlendirecek. Değerlendirme sonrası kararın gece yarısı açıklanması bekleniyor. 

Beklenti Yükseltilmesi Yönünde

Genel beklenti ise Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükselteceği yönünde.

Fitch'in en son Mart ayında Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya yükseltmiş, not görünümünü ise 'pozitife' çevirmişti.


Ekonomistlerin Beklentisi Ne Yönde?

Foreks Haber'e göre, 15 ekonomistin katıldığı ankette, ekonomistlerin 11'i Fitc'in Türkiye'nin notunu  "BB-"ye yükseltileceği tahmininde bulunurken, ekonomistlerden 8'i not görünümünün sabit kalacağını, 3'ü ise ''durağan'a revize edileceği tahmininde bulundu.

12 Yıl Sonra Gelen Not Artışı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin, "12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek." ifadesini kullanmıştı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uygulanan ekonomik programın somut sonuçlarının ülke kredi notuna da yansıdığını belirtmişti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in bu başarıya kayıtsız kalmayarak Türkiye'nin kredi notunu bir kademe yükselterek, görünümünü pozitife çevirdiğine işaret eden Şimşek, şunları kaydetmişti:

Bakan Şimşek: ''Not Artışı Sürecek''

"Pozitif görünüm önümüzdeki dönemde not artışının süreceğine işaret ediyor. 12 yıl sonra gelen bu not artışında, Türkiye'nin uluslararası normlara uyan, kural bazlı ve öngörülebilir politikaları etkili oldu. Makro-finansal istikrarın daha da güçlenmesiyle böyle olumlu gelişmeler artarak devam edecek. Yılın ikinci yarısında dezenflasyon, daralan cari açık ve bütçe disiplini sayesinde makro finansal istikrar daha da pekişecek ve kredi notumuz yükselecektir."

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal