Fit Pankek Nasıl Yapılır?

Türk kültüründe kahvaltı sofraları oldukça zengindir. Kahvaltılıkların yanı sıra sıcaklarında yer aldığı kahvaltılar uzun uzadıya devam eden sohbetlerle saatler sürebilir. Bu nedenle bizde kahvaltı sofralarında size eşlik edecek hem lezzetli hem de formunuzu korumanıza yardımcı fit pankek tarifini derledik.

27.06.2020-17:41 - (Son Güncelleme: 27.06.2020-17:39) Fit Pankek Nasıl Yapılır?

Hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz fit pankek vazgeçilmez lezzetlerinizden biri olacak. Hem pratik hem de sağlıklı olan bu şahane lezzete dayanmanız çok zor olacak. İşte fit pankek için gerekli malzeme listesi ve hazırlanışı...

MALZEMELER

  • 1 adet yumurta,
  • 5 çorba kaşığı yulaf ezmesi,
  • 5 çorba kaşığı yoğurt,
  • 4 dilim beyaz peynir,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 dal taze soğan,
  • 1/2 çay kaşığı karbonat,
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

NASIL YAPILIR?

Yulaf ezmesini mutfak robotunda iyice inceltin. Yumurtayı bir kasede çırpın, üzerine yoğurdu ekleyip tekrar çırpın. Peyniri ufak parçalar haline getirip yumurta karışımına ekleyin. Maydanoz ve yeşil soğanı da incecik doğrayıp kasenin içerisine ekleyin. İncelttiğiniz yulaf ezmesi ve karbonatı da ekleyip hepsi iyice birbirine karışına dek çırpın. Daha sonra karışımı buzdolabında en az 10-15 dakika bekletin.

Yapışmaz tavayı ısıtıp zeytinyağını koyun, peçeteyle fazlasını alabilirsiniz. (Sadece bir kez zeytinyağı koyarak bütün pankekleri yapabilirsiniz.) Yaklaşık 2 çorba kaşığı kadar hamuru tavaya koyup yayın, üzeri kabarmaya başlayınca çevirip diğer tarafını pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal