MasterChef Türkiye yarışmasında heyecan hız kesmeden devam ediyor. Yarışmacılar birbirinden lezzetli yemeklerle marifetlerini konuştururken jüri üyeleri de en güzel yemeği yapan yarışmacıyı seçmektedir. Üçlü eleme turu devam ederken yarışmacılar Fish and Chips yaptı. Somer Sivrioğlu Fish and Chips’in inceliklerini paylaşırken izleyiciler de bu lezzetli yemeğin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. İşte MasterChef Türkiye Fish and Chips tarifi…
23 Temmuz 2022 MasterChef Fish and Chips tarifi
Fish and Chips Malzemeleri
400 gram fileto mezgit
2 adet orta boy patates
Kaplama harcı için:
1 su bardağı un
1/2 su bardağı mısır nişastası
2 adet yumurta
1 su bardağı maden suyu
1/2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı ayçiçek yağı
Tartar sos için:
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
4 adet salatalık turşusu
1 yemek kaşığı kapari çiçeği
1 yemek kaşığı limon suyu
1/4 demet dereotu
1/4 çay kaşığı tuz
Fish and Chips nasıl yapılır?
Öncelikle kaplama harcını yaparak tarife başlanması gerekmektedir. Buzdolabında beklettiğiniz un, mısır nişastası, yumurta, maden suyu, süt, tuz ve karabiberi bir kap içerisine alarak pürüzsüz bir kıvama ulaşana kadar karıştırmamız gerekmektedir.
Daha sonra mezgit balığınızın deri ve kılçık kısımlarını iyice ayıklamanın ve parmak şeklinde dilimlemeniz gerekmektedir.
Ardından kabuklarını soyduğunuz patatesleri parmak şeklinde doğrayınız. Bol suda iyice yıkadıktan sonra üzerlerini kağıt havlu ile kapatarak kurulayınız.
İki tavaya ayrı ayrı koydunuz ayçiçek yağının altını açarak kızmasını bekleyiniz. Bu sırada pilotu olarak doğradığınız mezgitlerinizi kaplama harcına bul aldıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartmanız gerekmektedir.
Diğer kızgın yağın içerisine ise doğradığınız patatesleri atarak kızarmasını bekleyiniz.
Bir kağıt havlu üzerine aldığınız balık ve patatesleri 2-3 dakika kadar dinlendiriniz.
Bu sırada tarator sosu için salatalık turşularını küp küp doğrayınız. Bunun üzerine dereotu ve Kapari çiçeklerini incecik doğrayarak süzme yoğurt, mayonez, limon suyu, tuz ve doğranmış tüm malzemeleri bir kap içerisinde karıştırınız.
Daha sonra servis tabağı için balıkları patatesleri ve tarator sosu bir araya koyabilirsiniz. Yapan herkese şimdiden afiyet olsun