'Fırtına' uyarısı eğitime engel oldu: O ilçede okullar tedbir amacıyla tatil edildi!

Çankırı’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'fırtına' uyarısının ardından tedbirler alındı. Meteoroloji'nin 'sarı' kodla uyardığı Çankırı’da, olası olumsuz hava şartlarına karşı okullar ve diğer kurumlar tedbir amacıyla tatil edildi.

25.04.2024-13:41 - (Son Güncelleme: 25.04.2024-17:17) 'Fırtına' uyarısı eğitime engel oldu: O ilçede okullar tedbir amacıyla tatil edildi!

Tüm ilçelerdeki resmi ve özel okullar, rehabilitasyon merkezleri ve İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kursları, tedbir amacıyla saat 13.00'ten itibaren tatil edildi. Bu kararla birlikte, Çankırı Valiliği, vatandaşların olası olumsuz hava şartlarına karşı daha hazırlıklı olmalarını ve riskli alanlardan uzak durmalarını önerdi.

Çankırı Valiliği'nden açıklama

Çankırı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimizde beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle, 25 Nisan Perşembe günü saat 13.00’ten itibaren ilimiz merkez ve ilçelerimizdeki resmi ve özel tüm okullar, rehabilitasyon merkezleri, İl Müftülüğüne bağlı Kur'an kursları tedbir amaçlı tatil edilmiştir. 13.00-20.00 saatleri arasında yaşanabilecek olumsuz hava şartları nedeniyle vatandaşlarımızın gerekli tedbirleri alması ve riskli yapılardan uzak durması önem arz etmektedir.”


Halka yapılan uyarı

Özellikle 13.00-20.00 saatleri arasında yaşanabilecek olumsuz hava şartlarına karşı vatandaşlara dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları yönünde uyarıda bulunuldu. Ayrıca, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı evlerde ve iş yerlerinde alınması gereken tedbirler konusunda halkın bilgilendirilmesi de önemle vurgulandı.

Hava durumunun gelişimine bağlı olarak alınan tedbirlerle ilgili güncel bilgilerin Çankırı Valiliği'nin resmi internet sitesi ve yerel medya kanallarından takip edilebileceği belirtildi. Vatandaşların olası olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları ve güncel bilgileri takip etmeleri öneriliyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal