Fırından Yeni Bir Lezzet: Patates Püreli Pırasa!

Akşam yemeğinde yepyeni bir tarif denemeye var mısınız? Patates ve pırasanın harika uyumu ile sofralarınızı taçlandırın. İşte o tarif…

28.12.2019-08:45 - (Son Güncelleme: 01.05.2021-14:12) Fırından Yeni Bir Lezzet: Patates Püreli Pırasa!

Akşam yemeğinde farklı bir tarif denemek isterseniz yapımı oldukça kolay ve sağlıklı olan bu tarifi öneririz…

MALZEMELER

4 adet pırasa, 1 kg patates

Yeteri kadar su

2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar

1'er adet soğan ve havuç

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım kg dana kıyma

1 adet büyük boy domates

Tuz, karabiber, pulbiber, yenibahar

NASIL YAPILIR?

Patatesleri soyup irice doğrayın ve bir tencereye alın. 

Üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ekleyip yumuşayana kadar pişirin.

Suyunu süzdükten sonra biraz ılıtın ve çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin. 

Üzerine kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. 

Pırasaları çok ince olmayacak halkalar halinde doğrayın. 

Soğan ve havucu temizleyip küp küp doğrayın. 

Zeytinyağını bir tavaya alıp, havucu ekleyin. 

Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra pırasa ve soğanı katın. Birlikte bir-iki dakika kavurup, kıyma, tuz, karabiber, pulbiber ve yenibahar ekleyin.

 En son küp doğranmış domates ilave edin ve suyunu çekene dek pişirin. 

Ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp, patates püresinin yarısını kenarlarını da kaplayacak şekilde içine koyun. Üzerine pırasalı harcı ekleyerek düzeltin. 

Yeniden patates püresi koyun ve harç görünmeyecek şekilde kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal