Fırında Sütlü Kabak Tarifi

Son derece hafif ve lezzetli bir tarif olan fırında sütlü kabak yemeği özellikle diyet listelerinin başında geliyor. Peki, fırında sütlü kabak nasıl yapılır? Sütlü kabak için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde...

27.08.2020-08:33 - (Son Güncelleme: 27.08.2020-09:03) Fırında Sütlü Kabak Tarifi

Ani misafirlerinizin kurtarıcısı olan fırında sütlü kabak tarifi pratik olmasının yanı sıra son derece lezzetli bir yemektir. Az kalorili olan bu tarif vazgeçilmezlerinizden biri haline gelecek. Sizin için fırında sütlü kabak için gerekli malzeme listesini ve yapılışını bir araya getirdik. İşte detaylar…

MALZEMELER

  • 4 adet orta boy kabak
  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 dal taze biberiye(arzuya göre)
  • 1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 avuç doğranmış dereotu

NASIL YAPILIR?

Geniş bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve sütü ilave ederek güzelce çırpın. İçerisine sıvı yağ, tuz ve baharatları ekleyin. Ardından biberiyeyi de ekleyerek güzelce karıştırın. Kabakları güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan orta kalınlıkta dilimleyin. Dilimlediğiniz kabaklarınızı fırın kabınızın içerisine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sıvı karışımdan birkaç kepçe gezdirin. Daha sonra kaşar peyniri ve dereotunu serpiştirin. Tüm malzeme bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. 150 derecelik fırında üzeri kızarıp kıvamı yoğunlaşıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal