Eğer sütlaç yapmayı bilmiyor ve sütlacınızı dışardan alıp yiyorsanız artık buna bir dur diyebilirsiniz. Sizin için muhteşem bir tarifimiz var. Hem yapımı çok basit hem de eminiz ki yaptığınız herkes de bayılacak bu tarife. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan Fırında sütlaç yapılışına hemen geçelim. İşte;
FIRINDA SÜTLAÇ YAPILIŞI İÇİN MALZEMELER
YAPILIŞI;
İlk adım olarak pirinci haşlamakla başlayalım işe. Pirinçleri ilk önce güzelce yıkayıp bir tencereye aldıktan sonra üzerine 2 su bardağı su dökün ve pirinçler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bu işlemi yaptığınızda tencerenin içerisinde çok az su kalacaktır. Ardından diğer malzemeleri ekleyeceğiz. Haşlanan pirincin üzerine sütü ve vanilyayı ilave ettikten sonra kaynaması için bekliyoruz ardından kaynamaya başladıktan sonra şekeri, yarım su bardağı ile karıştırılan buğday nişastasını ilave ederek yaklaşık bir 10-15 dakika kadar daha karıştırmaya devam ediyoruz. Ardından fırın için dayanabilecek sıcaklıkta olan tek kişilik güveç kaselerimizi alıyoruz ve sütlacımızı hepsi eşit olacak şekilde karıştırıyoruz. Sonrasında ise bir tepsiye doldurduğumuz güveçleri koyuyoruz ve 2 parmak kalınlığında da su koyuyoruz tepsiye. Yani tepsideki suyun oranı güvecin yarısına gelecek kadar olmalı. Ardından ise 180 derece fırında üzerleri renk alana kadar güzelce pişiriyoruz. İşte fırında sütlaç yapılışı bu kadar basitti. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
FIRINDA SÜTLAÇ PÜF NOKTALARI
Fırında Sütlaç Çeşitleri
Eğer sizde hala fırında sütlaç yapılışı tarifini denemediyseniz mutlaka deneyin pişman olmayacaksınız.