Fırında Soslu Kanat Tarifi

Son derece pratik ve lezzetli bir tarife hazır mısınız? Mis gibi kokusuyla evinizin içerisine dolarak iştahınızı kabartacak olan soslu tavuk tarifini sizin için derledik. Peki, soslu tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Soslu tavuk nasıl yapılır? İşte detaylar...

21.05.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-16:21) Fırında Soslu Kanat Tarifi

Parmaklarınızı yemenize neden olacak bir lezzete sahip olan soslu tavuk için gerekli malzeme listesini ve yapılışını sizin için bir araya getirdik. İşte detaylar...

MALZEMELER

  • 1 kilogram tavuk kanat
  • 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı sos
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • 1/2 tatlı kaşığı bal
  • 1 adet defneyaprağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dal taze biberiye

NASIL YAPILIR?

İlk olarak ayçiçek yağı, süt, yoğurt, domates salçası, acı sos ve balı geniş bir kasenin içerisine alarak iyice karıştırın. Daha sonra sarımsakları rendeleyerek, defneyaprağı, kekik, taze çekilmiş renkli tane karabiber, ayıklanmış biberiye dalları ve tuzu da üzerine ilave edin e tekrardan karıştırın. Ardından tavuk kanatlarını hazırladığınız sos karışımına bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin içerisine tek sıra halinde dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika boyunca pişirin. Sosunu çeken ve baharatlarla tatlanan kanatları, sıcak olarak servis edin. İşte bu kadar! Afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal