Fırında Patates Dolması Tarifi

Bu akşam yemekte hem doyurucu hem de lezzetli bir yemek olan fırında patates dolmasına ne dersiniz? Peki, fırında patates dolması nasıl yapılır? Fırında patates dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Detaylar haberimizde…

22.09.2020-09:01 - (Son Güncelleme: 22.09.2020-08:59) Fırında Patates Dolması Tarifi

Hem lezzetli hem doyurucu hem de pratik bir yemek olan fırında patates dolması damaklarınızda eşsiz bir tat bırakacak. Sizin için bu enfes lezzetin tarifini derledik. İşte fırında patates dolması tarifi…

MALZEMELER

  • 6-7 orta boy patates
  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı domates suyu
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı mısırözü yağı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 dal taze fesleğen

NASIL YAPILIR?

Öncelikle patatesleri yıkayın ve bir tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suya atarak haşlayın. Haşlandıktan sonra ılımasını bekleyip kabuklarını soyun. İçlerini oyup çıkarın.

Soğanı temizleyip ince ince doğrayın. Fesleğeni ince ince doğrayın. Kıymayı derin bir kasenin içerisine alıp soğan, fesleğen, bir yumurta, tuz ve karabiberi ekleyin ve güzelce karıştırın. Karışımı içini oyduğunuz patateslerin içerisine paylaştırın.

Daha sonra dolmalarınızı ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. Ayrı bir kasenin içerisine salça, domates suyu, mısırözü yağı ve bir bardak sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız sosu fırın kabına aldığınız patateslerin üzerlerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında 20-25 dakika boyunca pişirin. Pişme sırasında fırın tepsisinin içerisindeki sosu arada bir kaşıkla bir miktar alarak patateslerin üzerinde gezdirin. Patatesler iyice yumuşadıktan sonra fırından alın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal