Somon kış aylarının gelmesi ile tüketimi artmaya başladı. A vitamini ve C vitamini bakımından faydalı olan muhteşem somon tarifini sizin için hazırladık.
MALZEMELER
2 adetf ileto somon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak(dövülmüş)
3-4 dal taze kekik
1 adet limon suyu
1/4 demet dereotu
Patates
Kırmızı soğan
PÜF NOKTASI
Somon yaparken dikkat edilmesi gereken nokta balığın içinin sulu kalmasıdır.
PİŞİRME ÖNERİSİ
Fansız fırında somonu pişirebilirsiniz.
YAPILIŞI
Sarımsakları iyice ezin. Zeytinyağı, limon ve sarımsakları bir kaba koyup somonların üzerine eliniz ile yaymaya başlayın.
Tercihen somonları dinlendirin.
Fırını önceden 180 dereceye yapın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Yağlı kağıt üstüne somonları ekleyin. Kırmızı soğan ve patatesleri somonun sosu ile harmanlayın.
15 20 dakika boyunca pişirin.
Dereotunu kıyarak pişen somonların üstüne ekleyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.