Fırında Mücver Tarifi

Yağda kızartılarak yapılması meşhur olan mücveri fırında yapmayı hiç düşündünüz mü? Kızartılmadan yapılan bu mücver tarifi denemeye değer bir lezzette! 

16.09.2020-15:21 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-14:39) Fırında Mücver Tarifi

Türk mutfak kültüründe sevilen yemeklerden olan mücverin birçok farklı yapılışı mevcut. Farklı uygulayabileceğiniz tariflerden biri de fırında karışık mücver. Kızartılmadan yapıldığı için çok daha sağlıklı ve yiyenleri hayran bırakacak bir lezzet. 

MALZEMELER

2 tane patates

1 tane kabak

2 tane havuç

1 tane kapya biber

Yarım demet maydanoz

Ispanak, pırasa, yeşil soğan, dereotu (İsteğe göre)

Tuz

SOS

3 yumurta

4 yemek kaşığı un

1 çay bardağı sıvı yağ

2 çay kaşığı kabartma tozu

Tuz, karabiber, pul biber

ÜZERİ İÇİN

Rendelenmiş Kaşar peyniri

YAPILIŞI

Patates, havuç ve kabağın kabuklarını soyun ve güzelce rendeleyin. Biberleri ve maydanozları da ince ince doğrayıp üzerine tuz serpiştirin ve karıştırın. Ayrı bir kalıbın içine yumurta, un, tuz, baharatları koyup sıvı yağ ile kabartma tozunu ekleyin. Sebzeler ile bu karşımı birleştirin. Önceden yağlanmış fırın kabına harcı dökün ve düzeltin. 180 derece ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Pişirdiğiniz mücverin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri dökün ve tekrar fırına koyup 5 dakika kadar bekletin. Fırında mücveriniz hazır, dilimleyerek servis edebilirsiniz!

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal