Eti yağsız ve çok lezzetli olan levrek balığını afiyetle tüketmek için en uygun dönemlerdeyiz. Şimdiden Afiyet olsun...
MALZEMELER
6 dilim
fileto levrek
100 gram
arpacık soğan
200 gram
cherry domates
2 diş
sarımsak
100 gram
çekirdeksiz yeşil zeytin
1 çay kaşığı
deniz tuzu
1/2 çay kaşığı
taze çekilmiş tane karabiber
1 yemek kaşığı
kapari turşusu
4 yemek kaşığı
zeytinyağı
Servisi için:
1/4 demet
dereotu
PÜF NOKTASI
Arpacık soğanları kısa bir süre ılık suda beklettikten sonra kabuklarını kolaylıkla soyabilirsiniz. Cherry domatesleri bütün olarak kullanın. Fileto balık dilimlerinin kılçıklarının tamamen ayıklanmış olmasına dikkat edin. Bütün halde servis edilebilmeleri için derilerini almayın.
NASIL YAPILIR?
Sadece derisi üzerinde kalan fileto levrek balıklarının kılçıklarını ayıklayın.
Arpacık soğanları kabuklarını soyduktan sonra bütün halde bırakın. Cherry domateslerin sap kısımlarını ayıklayın.
Sarımsakları incecik dilimleyin, suyunu süzdürdüğünüz kapari turşusunu bütün halde bırakın.
Fileto levrek dilimlerini deniz tuzu ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
Küçük boy bir fırın tepsisine aldığınız balıkların arasına arpacık soğanları ve sarımsak dilimlerini yerleştirin.
Cherry domatesleri, kapari turşusunu ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri üzerlerine serpiştirin.
Son olarak zeytinyağı eklediğiniz fileto levreklerin üzerini yağlı kağıt ile kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
Geniş bir spatula yardımıyla bütün halde servis tabağına aldığınız fileto levrekleri, incecik kıyılmış dereotu ilavesiyle bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın