Mantar yemekleri yapacağımız zaman küçük olmalarına özen gösteririz. Çünkü büyük boy mantarların kullanımı oldukça uğraştırıcı gelir. Ama büyük mantarlar kullanarak fırınınızda harikalar yaratmanın zamanı gelmedi mi? Hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bu yemeği severek yapacağınıza eminiz.
MALZEMELER
* 1 kg iri boy mantar
* 1/2 kırmızı dolmalık veya kapya biber
* 1/2 sarı dolmalık biber
* 1 köy biberi
* 2 sap taze sarımsak
* 1 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
*1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
NASIL YAPILIR?
İlk olarak mantarların dış yüzlerini fırça veya peçete ile iyice temizleyin. Eğer mantarları yıkamak istiyorsanız saplarını koparmadan önce güzelce yıkayabilirsiniz. Ardından da iyice kurutun. Fırın tepsinize yağlı kağıdınızı serin. Mantarları tepsiye dizin. Biberleri yıkayıp iyice kuruladıktan sonra minik küpler halinde doğrayın. Sarımsakları da yıkayıp ince olacak şekilde doğrayın. Bu sırada mantarların da saplarını koparabilirsiniz. Zeytinyağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp mantarla doldurun. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek 200 derece 10 dakika önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Ardından yemeğinizi hazır olacaktır. Afiyet olsun.