Fırında kaşarlı karnabahar tarifi. Sebze yemeklerinin bir başka türlüsü karnabahar... Kızartması ayrı güzel, yoğurtlusu ayrı lezzetli olan bu enfes yemekle masalarınızı şenlendirin.
MALZEMELER
YAPILIŞI
Karnabaharları çiçeklerine ayırıp güzelce yıkayın. Ardından içi su dolu bir tencereye alın ve hafif yumuşayana kadar 10 dakika kadar haşlayın.
Çok hafif yumuşayan karnabaharları tencereden alıp süzgeçten geçirin. Bir köşede ılınmaya bırakın.
Bir kabın içerisinde tüm sos malzemelerini karıştırın. Karnabaharları bir cam borcamın ya da fırın pişirme kabının içerisine yayın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.
Ardından güzelce karıştırın. 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından almadan önce karnabaharların üzerine 1 su bardağı kaşar peynirini aktarın.
Yeniden fırına verin. Peynirler eriyip kızarana kadar bir süre daha pişirin. Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Şimdie afiyet lsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.