Fırında Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır? Karnabahar Kızartması Tarifi

Sağlıklı olduğu bilinen, seveni kadar sevmeyeni de olan karnabaharı bir de fırında deneyebilirsiniz... Fırında kızartılınca tadı bambaşka olan bu tarifi, özellikle karnabahar sevenler tatmalı. Peki fırında karnabahar tarifi nasıl yapılır? İşte fırında karnabahar tarifi...

05.11.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-17:50) Fırında Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır? Karnabahar Kızartması Tarifi

Karnabahar ile yapılan birçok farklı yemek tarifi var, ancak bu fırında karnabahar tarifi diğerlerinden daha çok sevilecek bir tarif. Peki fırında karnabahar nasıl yapılır? İşte enfes tadıyla, fırında karnabahar tarifi...

MALZEMELER

1/2 adet karnabahar(orta boy)

1 su bardağı un

1 çay bardağı süt

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

2 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI

Öncelikle karnabahar yapraklarını ayırın ve güzelce temizleyin. Bir tencerede suyu kaynatın. Çiçeklerini ayırdığınız karnabaharı tencerede suya koyun ve güzelce haşlayın. Fırına vereceğenizi göz önünde tutarak, tamamen haşlanmamasına özen gösterin. Kalan bütün malzemeleri bir kaba koyun ve birleşinceye kadar güzelce çırpın. Hazırladığınız bu karışıma karnabaharları batırın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine sıra sıra koyun. 200 derecede ısıttığınız fırına, alt-üst ayarı açık biçimde koyun ve 30 dakika kadar pişirin. Yalnızca üst ayarı açık biçimde 15 dakika kadar daha kızartın. Fırından çıkarınca soğumadan servis edin. Üstüne dilerseniz domatesli bir sos hazırlayabilirsiniz veya yoğurt ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal