Fırında İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

İzmir deyince akla o güzel yemekleri gelir ama bizim en çok beğendiğimiz yemeklerden biri de İzmir köfte tarifi. O zaman hanımlar beyler malzemelerimizi hazırlayalım bu akşam ki yemekte fırında İzmir köftesi yapacağız.İşte tüm merak edilenler haberimizde...

14.05.2018-17:41 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-17:29) Fırında İzmir Köfte Nasıl Yapılır?

İzmir deyince akla o güzel yemekleri gelir ama bizim en çok beğendiğimiz yemeklerden biri de İzmir köfte tarifi. O zaman hanımlar beyler malzemelerimizi hazırlayalım bu akşam ki yemekte fırında İzmir köftesi yapacağız.İşte tüm merak edilenler haberimizde...

MALZEMELER

4 adet

patates

4 adet

yeşil biber

2 adet

domates

Köftesi için:

500 gram

orta yağlı kıyma

1 adet

rendelenmiş kuru soğan

3 yemek kaşığı

bayat ekmek içi ya da galeta unu

1 adet

yumurta

1 çay kaşığı

tuz

1 çay kaşığı

karabiber

1 çay kaşığı

kimyon

SOSU

2 yemek kaşığı

ayçiçek yağı

1 tatlı kaşığı

domates salçası

2 adet

rendelenmiş domates

2 su bardağı

sıcak su

1/2 çay kaşığı

tuz

Kızartmak için:

1,5 su bardağı

ayçiçek yağı

PÜF NOKTASI

Kıyma harcını, iyice özleşmesi için buzdolabında 15- 20 dakika beklettikten sonra köfteleri hazırlayın.

Pişirme Önerisi

Dilerseniz fırının fansız programında tepsinin üzerini alüminyum folyo örterek 180 derecede de pişirebilirsiniz.

NASIL YAPILIR?

Köfte harcı için; orta yağlı kıyma, rendelenmiş kuru soğan, bayat ekmek içi, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu oval bir kaba alın. Tüm malzemeyi iyice özleşene kadar yoğurun.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde yuvarlayıp, bastırarak şekil verin. Hazırladığınız köfteleri servis tabağına dizerek bekletin.

Kabuğunu soyduğunuz patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Domatesleri halka halka doğrayın. Sap kısımlarını kestiğiniz yeşil biberleri, uzunlamasına kesin ve ortadan ikiye bölün.

Ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Sırasıyla; patates dilimlerini ve köfteleri renk alana kadar kızartın. Fazla yağlarını bırakması için; kağıt havlu serili bir servis tabağına çıkartın.

Sos için; ayçiçek yağını kızdırın. Domates salçasını 2- 3 dakika kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve karıştırın. Kavrulan domateslere sıcak suyu ve tuzu ekledikten sonra 3- 4 dakika kadar kaynatın.

Köfte ve patates dilimlerini fırın tepsisine sırayla dizin. Aralarına domates ve yeşil biber dilimlerini yerleştirin.

Hazırladığınız sosu üzerlerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika biber ve domates dilimleri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

SERVİS ÖNERİSİ

Yanına da şöyle bol yeşillikli bir salatayla değmeyin keyfinize. :)

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal