Dışı çıtır çıtır sosla kaplı olan ve fırında yapılan bu tavuk, sofralarınıza çok yakışacak! Üstelik bu tarife 7'den 70'e herkes bayılacak... Yağda kızartma derdi olmadan yapılan bu çıtır tavuk tarifini muhakkak deneyin. İşte fırında çıtır tavuk tarifi...
TAVUKLARI BULAMAK İÇİN
2 su bardağı ekmek kırıntısı(veya galeta unu)
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1/3 çay bardağı
TAVUK PARÇALARI
3 adet tavuk göğsü (600-700 g)
YAPILIŞI
Önce ayarladığınız tavuk göğüslerini orta kalınlıkta olacak biçimde şerit şerit kesin. Pane adı verilen sosu hazırlamak için hazırladığınız ekmek kırıntılarını toz kırmızı biber, zerdeçal, tuz ve kimyonla bir kasede karıştırmaya devam edip kenara koyun. İlk kaplama aşaması için önce tavukların her tarafını una bulamalısınız. Fazla ununu de üstünden silkeleyin. Sonra 2 yumurta ve çay bardağının 3’te biri kadar su ile karıştırıp harca bulayın. Son katman olarak da hazırladığınız baharatlı pane karışımına tavukların her tarafını bulayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine üst üste gelmeyecek biçimde tavukları dizin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fanlı fırına tepsiyi koyun ve 15 dakika kadar pişirin ve sonra tavukların öbür yüzlerini çevirip 10-15 dakika daha kontrollü biçimde pişirmeye devam edin. Fırından çıkarın ve henüz sıcakken servis edin. Afiyet olsun...