Firik Salatası Tarifi

İnce bulgur veya kuskus ile yapılan firik salatası Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da oldukça yaygın olan bir lezzettir. Birbirinden besleyici lezzetleri bir araya getirerek hazırlanan firik salatası tarifini sizin derledik. Firik salatası nasıl yapılır? Firik salatası için gereklim malzemeler nelerdir? İşte detaylar

29.06.2020-17:58 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-17:45) Firik Salatası Tarifi

Son derece besleyici ve lezzetli olan firik salatasını mutlaka denemelisiniz. Sizin için firik salatası malzeme listesini ve yapılışını bir araya getirdik. İşte detaylar...

MALZEMELER

  • 200 g firik bulgur
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 taze soğan, ince doğranmış
  • 2 domates, doğranmış
  • 1 nar, sadece taneleri (isteğe göre)
  • 1 avuç maydanoz, kabaca doğranmış
  • 1 avuç nane, kabaca doğranmış
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber

NASIL YAPILIR?

1 litre suyu derin bir tencerenin içerisine alarak içerisine 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek firik bulgurunu yumuşayana kadar kaynatın. Ardından süzüp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra taze soğan, nar taneleri, domates ve yeşillikler ile iyice karıştırın. Daha sonra üzerine tuz ve karabiberi serpiştirin. 4 yemek kaşığı zeytinyağı ve nar ekşisini bir tutum tuzla çırparak salatanızın üzerinde gezdirin. İşte bu kadar, afiyet olsun…

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal