Fırat Kızıltuğ Son Yolculuğuna Uğurlandı

Bestekar, şair ve yazar Fırat Kızıltuğ, otoritelerin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

26.10.2024-18:23 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-18:23) Fırat Kızıltuğ Son Yolculuğuna Uğurlandı

Fırat Kızıltuğ'un Vefatı ve Töreni

Dün hayatını kaybeden bestekar, şair ve yazar Fırat Kızıltuğ, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı Şakirin Camii'nde ikindi vaktinde kılındı. Taziyeleri Kızıltuğ'un çocukları kabul etti.

Ümit Meriç'ten Anılar

Prof. Dr. Ümit Meriç, AA muhabirine verdiği demeçte, Kızıltuğ'un "bir medeniyetin bütün verilerini yeni kuşaklara aktaran bir pınar" olduğunu kaydetti. Meriç, "Söylediklerini not alan bir insandım. Hatta bunları bir kitap olarak da çıkarmayı düşünüyorum," diye ekledi. Meriç, Kızıltuğ'un müzikal yeteneğinin yanı sıra yazdığı eserlerin de önemli olduğunu vurguladı.

Kızıltuğ'un Sanatı ve Mirası

Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, yakın dostu olan Kızıltuğ'un vefatının kendisini derinden etkilediğini belirterek, "Dünyaya verilmiş çok fazla hediyesi vardı," dedi. ESKADER Başkanı Fatma Ersem Yargıcı, Kızıltuğ'un sanat hayatına dair, "Necip Fazıl'ın iki şiirini besteledi. Yüzlerce bestesi ve hikayeleri vardı," ifadelerini kullandı.

Fırat Kızıltuğ'un Hayatı

Kızıltuğ, Bayburt'ta 1 Nisan 1935 yılında dünyaya geldi. Eğitim hayatına Bayburt ve Erzincan'da ilkokul, Tokat'ta ortaokul ile başladı. 1956 yılında öğretmen okulunu bitiren Kızıltuğ, farklı şehirlerde öğretmenlik yaptı. 1963'ten sonra viyolonsel sanatçısı olarak İstanbul'daki çeşitli müzik kuruluşlarında görev aldı.

Eserleri ve Başarıları

Kızıltuğ, Necip Fazıl Kısakürek başta olmak üzere ünlü isimlerin şiirlerini bestelemiş, birçok dergide müzik ve edebiyat üzerine makaleler yayımlamıştır. 2023 yılında Türk Edebiyatı Vakfı tarafından "Türk Dünyasına Üstün Hizmet Ödülü"ne layık görüldü. Ayrıca, Menekşe Özkaya, Kızıltuğ hakkında "İki Fırat İki Kızıltuğ" adında bir eser kaleme aldı.

Dün hayatını kaybeden bestekar, şair ve yazar Fırat Kızıltuğ, son yolculuğuna uğurlandı. Şakirin...

Dün hayatını kaybeden bestekar, şair ve yazar Fırat Kızıltuğ, son yolculuğuna uğurlandı. Şakirin Camii'nde ikindi vaktini müteakip kılınan cenaze namazına kültür sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal