Bu pratik tarifte zevkinize göre değişiklikler yapabilirsiniz. Çoğunlukla vanilya aromalı hazırlanan muhallebiyi isterseniz kakaolu, çilekli veya muzlu yaparak, farklı ve şık bir sunum elde edebilirsiniz. Hatta iki renkli hazırlamak bileoldukça leziz olacaktır. Çay saatleriniz ve özel davetleriniz için oldukça kolay hazırlanacak bu tarifi mutlaka denemenizi öneriyoruz. Afiyet olsun!
MALZEMELER
-1 litre süt
-2 kahve fincanı un
-1 yemek kaşığı margarin
-2,5 kahve fincanı toz şeker
-1 paket vanilin
-1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
Üzeri için
-6 adet çilek (arzuya göre muz)
NASIL YAPILIR?
-Derin bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
-Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz fokurdamaya başlayınca margarin ve vanilini ekleyin ve tekrar karıştırın.Pişen muhallebiyi ocaktan alın.
-Orta boy kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak şekilde, kepçe yardımıyla muhallebiyi dökün.
-Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.
-Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.
-Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini çilek ile süsleyip servis edin.