Filistinli Yetkiliden İsrail'e Sert Eleştiriler

Mustafa Bergusi, İsrail'in bölgedeki gerilimleri artırarak ateşi yayma çabalarını eleştirdi.

07.10.2024-14:40 - (Son Güncelleme: 07.10.2024-14:40) Filistinli Yetkiliden İsrail'e Sert Eleştiriler

Filistinli Yetkilinin Uyarıları

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa Bergusi, İsrail'in 7 Ekim tarihinden bu yana sürdürdüğü saldırıların ardında yatan amacın gerilimi artırmak ve ateşi tüm bölgeye yaymak olduğunu ifade etti.

Bölgedeki Tehditler

Bergusi, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, artan gerilimin tehlikeli bir seviyeye ulaştığını belirtti. İsrail'in Gazze ve Batı Şeria’da etnik temizlik gerçekleştirmeyi hedeflediğini vurguladı. "İsrail, sadece Filistin değil, Lübnan’ı da yok etme arzusu taşıyor ve bu nedenle saldırılarını burada durdurmayacaktır" dedi.

Türkiye’nin Desteği

Bergusi, Türkiye'nin Filistin davasına olan katkılarından ötürü minnettar olduklarını belirterek, "Türkiye halkının tarih boyunca Filistin halkına verdiği desteği biliyoruz. Özellikle Türkiye'nin İsrail ile olan ekonomik ilişkilerini sonlandırma kararını takdir ediyoruz. Bu, mücadelenizde büyük bir örnek teşkil ediyor" açıklamasını yaptı.

İnsan Hakları Aktivistlerine Yönelik Saldırılar

Bergusi, Ayşenur Ezgi Eygi gibi insan hakları savunucularının Filistin halkına destek verdikleri için hedef alındığını belirtti. "İsrail, aktivistleri engellemeyi ve katletmeyi alışkanlık haline getirmiş durumda. Gazeteciler ve sağlık çalışanları da bu saldırılardan nasibini alıyor" diye konuştu.

Filistinli Çocukların Durumu

Bergusi, Filistinli çocukların güvenliği için çalıştıklarını vurgulayarak, "Her çocuğun öldürüldüğünü duyduğumda yüreğim yanıyor. Bir çocuğun annesine, 'Anne büyüdüğümde ellerim tekrar yerine gelecek mi?' diye sorduğunu düşündüğümde, bu durumun acımasızlığı beni derinden etkiliyor" ifadelerini kullandı. 1300’den fazla çocuk savaş nedeniyle uzuvlarını kaybetmiş durumda, ve en az 17 bin çocuk hayatını kaybetti." diye ekledi.

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, AA muhabirine yaptığı...

Filistin Ulusal Girişim Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi, AA muhabirine yaptığı açıklamada bölgede artan gerilimin tehlikeli bir hal aldığını ifade ederek İsrail'in bir sene geçmesine rağmen saldırılarını devam ettirdiğine dikkati çekti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal