Fethiye'de Babadağ Ultra Maratonu Coşkuyla Başladı

Fethiye'de düzenlenen Babadağ Ultra Maratonu, 15 ülkeden 300 sporcunun katılımıyla start aldı.

19.10.2024-10:04 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-10:04) Fethiye'de Babadağ Ultra Maratonu Coşkuyla Başladı

Fethiye'de Babadağ Ultra Maratonu Başladı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Babadağ Ultra Maratonu, büyük bir heyecanla start aldı.

Organizasyon ve Katılım

Türkiye Atletizm Federasyonu, Fethiye Belediyesi ve Babadağ Teleferik'in iş birliğiyle hayata geçirilen bu etkinlikte, 15 farklı ülkeden yaklaşık 300 sporcu 5 farklı etapta ter döküyor.

Etkinlik Detayları

Organizasyonun sorumlusu Serkan Özdemir, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdikleri maratonun büyük ilgi gördüğünü ve bu nedenle ikincisini düzenlemeye karar verdiklerini belirtti.

Özdemir, etkinliğe katılan sporculara yönelik olarak, "5 kilometre Ölüdeniz, 14 kilometre Kayaköy, 15 kilometre Ölüdeniz'den Babadağ'a tırmanış yarışımız var. Ayrıca 24 kilometrelik downhill parkur ve son olarak zorlu 60 kilometrelik Babadağ Ultra Maratonu bulunuyor. Yarış, Ölüdeniz’den başlayıp Kayaköy’den geçerek Babadağ'ın 1900 metre zirvesine kadar uzanıyor," şeklinde açıklamalarda bulundu.

Parkurun Zorluğu

Yarış direktörü Mustafa Kızıltaş, maratonun Türkiye'nin en zorlu parkurlarından birine sahip olduğunu dile getirerek, katılımcıların bu zorlu parkurda gösterdikleri performansı övdü.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Babadağ Ultra Maratonu başladı. Türkiye...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Babadağ Ultra Maratonu başladı. Türkiye Atletizm Federasyonu, Fethiye Belediyesi, Babadağ Teleferik ile Babadağ Ultra Maratonu Organizasyonu iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte 15 ülkeden yaklaşık 300 sporcu 5 etapta mücadele ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal