Fethi Kabir nedir, ne anlama gelir? Feth-i Kabir işlemi nasıl ve hangi şartlarda yapılır?

Günün araştırılan konuları arasında yer alan Fethi Kabir, 2009 yılında Münevver Karabulut’u vahşide katleden ve sonrasında cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediği sorusuyla yeniden gündem oldu. Peki Fethi Kabir nedir, ne anlama gelir? Feth-i Kabir işlemi nasıl ve hangi şartlarda yapılır? İşte konu hakkında merak edilenler…

06.11.2023-12:22 - (Son Güncelleme: 06.11.2023-12:22)

Fethi Kabir anlamı ve şartları araştırmaları sürüyor. 2009 yılında Münevver Karabulut’u acımazsızca öldürdükten sonra cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun gerçekten de ölüp ölmediği yıllarca tartışıldı. Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu yıllar sonra Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak oğlunun mezarının açılmasını (Fethi Kabir) ve DNA eşleştirilmesi yapılması talebinde bulundu. Peki Fethi Kabir Nedir, ne anlama gelir? Feth-i Kabir işlemi Nasıl ve hangi şartlarda yapılır?

Fethi Kabir nedir?

Fethi Kabir, defnedilen cesedin postmortem muayene amacıyla mezarından çıkarılması işlemine verilen addır. Fethi Kabir, sadece mahkeme veya savcılık kararıyla yapılabilmektedir.

Fethi Kabir Nedir

Feth-i Kabir işlemi hangi şartlarda yapılır?

Defin işlemlerinde yasal prosedürlere uyulmadığında fethi kabir işlemi uygulanmaktadır. Fethi kabir işlemine çeşitli durumlarda (İzinsiz gömülme, iddia ve şikâyetler, savcılık kararları, sigorta, vb.) başvurulmaktadır.

Postmortem muayene nedir?

Postmortem muayene veya obdüksiyon olarak da bilinen otopsi, bir kişinin ölüm nedenini ve şeklini belirlemek ve mevcut olabilecek herhangi bir hastalığı veya yaralanmayı değerlendirmek için bir insan cesedinin kapsamlı bir incelemesinden oluşan tıbbi bir prosedürdür. Genellikle patolog adı verilen uzman bir tıp doktoru tarafından gerçekleştirilir.

YORUM YAZ..
Modal