İspanya’nın çeşitli bölgelerinde seyehat ederken karşılaşabileceğiniz domates çorbası ister temel malzemeleri ve yeşilliklerle isterseniz de krema ilavesiyle yapabilirsiniz.
MALZEMELER
SERVİSİ İÇİN
NASIL YAPILIR?
İlk olarak domatesi, biberi, salatalığı ve fesleğenleri yıkayarak, sarımsağın ve soğanın kabuklarını soyun. Ardından şeker ve çeri domatesler hariç büyük olan domatesleri dörde bölerek içindeki çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarının soyulmuş olmasına özen gösterin. Biberlerin de çekirdeklerini çıkarın. Salatalık, biber ve soğanı kabaca doğrayın, tüm malzemeleri blenderden geçirin. Soğuması için buzdolabında en az 2 saat bekletin.
SERVİS İÇİN
Çorbayı kuplara pay edin. Salatalık, turp ve kapya biberi minik küpler halinde doğrayıp üzerlerine serpiştirin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek soğuk bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.