Ferahlatıcı Gazpacho Tarifi

İspanyolların fazlasıyla bilinen lezzetlerinden biri olan Gazpacho’su yani Soğuk Domates Çorbası sıcak yaz günlerinde az kalorili ve oldukça serinletici bir lezzet. İşte yaz aylarında severek içebileceğiniz soğuk domates çorbası tarifi...

14.07.2020-13:49 - (Son Güncelleme: 14.07.2020-13:43) Ferahlatıcı Gazpacho Tarifi

İspanya’nın çeşitli bölgelerinde seyehat ederken karşılaşabileceğiniz domates çorbası ister temel malzemeleri ve yeşilliklerle isterseniz de krema ilavesiyle yapabilirsiniz. 

MALZEMELER

  • Yarım kilo salkım domates
  • 7-8 adet çeri veya şeker domates
  • Çeyrek kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 küçük Çengelköy salatalık
  • Yarım kapya biber
  • 1 sivri biber
  • 2-3 dal taze fesleğen
  • 1 ince dilim bayat ekmek
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karabiber, taze çekilmiş
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

SERVİSİ İÇİN

  • 1 küçük Çengelköy salatalık
  • 1 küçük pembe turp
  • Çeyrek kapya biber
  • Fesleğen yaprakları

NASIL YAPILIR?

İlk olarak domatesi, biberi, salatalığı ve fesleğenleri yıkayarak, sarımsağın ve soğanın kabuklarını soyun. Ardından şeker ve çeri domatesler hariç büyük olan domatesleri dörde bölerek içindeki çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarının soyulmuş olmasına özen gösterin. Biberlerin de çekirdeklerini çıkarın. Salatalık, biber ve soğanı kabaca doğrayın, tüm malzemeleri blenderden geçirin. Soğuması için buzdolabında en az 2 saat bekletin.

SERVİS İÇİN

Çorbayı kuplara pay edin. Salatalık, turp ve kapya biberi minik küpler halinde doğrayıp üzerlerine serpiştirin. Fesleğen yapraklarıyla süsleyerek soğuk bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal