Feng Shui'ye Göre Ev Dekorasyonu

Yaşamak istediğimiz ev, bize huzur veren, sıkılmadan zaman geçirebileceğimiz mekanlardır. Bütün dünyada, Feng Shui dekorasyonu yaşam düşüncesine dikkat edilmektedir. Pek, Feng Shui’ye göre ev dekorasyonu nasıl yapılır? İşte detaylar…

16.06.2020-12:09 - (Son Güncelleme: 16.06.2020-12:05) Feng Shui'ye Göre Ev Dekorasyonu

Feng Shui, pozitif enerjiyi kendimize çekmemize yardımcı, başarı, sağlık, zenginlik, mutluluk getirdiğine inanılan bir dekorasyon sanatıdır. Pozitif enerji, evrende, doğada, yaşadığımız yerde, bedenlerimizde, her yerde bulunur. Doğru tercihle düzenlenmiş mekanlar, doğru titreşimlerle istenilen titreşimi yaratarak hedefe ulaştırır. Oysa yanlış tercih edilmiş dekorasyonlar, negatif, yıkıcı döngünün esiri olmamıza neden olur. Feng Shui dekorasyonu insanların hayat kalitesini ve standardını yükseltir.

Feng Shui’de Yön Duygusu

Doğu pusula yönü: Bu büyüme ve gelişmeye yardımcı olur. Aile, arkadaşlar, sosyal yaşam ilişkileri yaşamımızın sağlığını belirler. Sorunlu aile ilişkileri varsa, evimizi ahşap mobilyalarla ve doğadan alınmış yeni bitkiler ve çiçeklerle dekore edebiliriz.

Güneydoğu pusula yönü: Aile üyelerine, maddi, manevi bereket getirir. Daha fazla ekonomik kazanç sağlamak, birikim yapmak için bahçenize küçük bir süs havuzu veya şelale yapabilir; evin iç mekanlarında saksılar bitkiler, bambular, siyah ve turuncu balığın olduğu bir akvaryum koyma suretiyle, huzurlu bir düzenleme yapabilirsiniz.

Batı pusula yönü: Çocuk yapmak istiyorsanız veya çocuklarınızla sorun yaşıyorsanız ev dekorasyonu konusunda yaratıcı olmanız gerekir. Pastel renkler, metal aksesuarlar, mobilyalar seçerek batı pusula enerji alanı yaratmalısınız.
Kuzeybatı pusula yönü: Yaşamımız içerisinde doğru zaman ve doğru yerde doğru insanla olmak yönünde bir enerjiyi açıklar. Gezip görmek istediğiniz, ülkeler, coğrafyalar ve yerler varsa, yaşamınıza destek olacak, ihtiyacınız olan insanlardan enerji çekmek istiyorsanız; kuzeybatı pusula yönünü aktif etmelisiniz. Bunlar: metal aksesuarlar, gümüşler, beyaz ve gri renklerin olduğu dekorasyon özellikleridir. Yapmış olduğunuz gezilerde almış olduğunuz obje ve aksesuarları da bu alanda, aynı şekilde sergileyebilirsiniz. Bu tür bir tercihle, yaşamınıza, iyiliklerle katkı sağlayacak insanları davet etmiş olursunuz.

Feng Shui’ye göre, ev dekorasyonu nasıl olmalıdır? Evimizde yer alan yatak odası, salon, yemek odası, mutfak, banyo, tuvalet gibi mekanlarımızın tasarlama özellikleri nasıl olmalıdır? İşte Feng Shui tasarım özellikleri:

1. Yatak Odası

Feng Shui’ye göre yatak odasında kesinlikle ayna bulunmamalıdır. Aynalar, ışık yayan, ışıkla özdeş öğelerdir. Yatak odalarında ışığın şiddetinin düşürülmesi gerekir. Koyu renkli, ışık geçirmeyen perdeler tercih edilebilir. Elektronik aletler, uyku böler, dikkat dağıtır, bunlardan gelen enerjiyi azaltmalı. Karyola başlığı, kendimizi yatağımızda güvende hissetmemizi sağladığı için tercih edilebilir. Yatak, kapıdan uzak, kapıyı görmeyecek şekilde yerleştirilmeli. Küçük yatak odaları tercih edilmelidir. Küçük yatak odasında kendimizi daha güvende hissederiz. Ayna, Makyaj masası, giysi dolabı gibi mobilyalar, yasak odasının dışında veya yataktan görülmeyecek bir yerde olmalı. Yatak odasında saat bulundurulmamalı. Saat, huzurlu bir uykuyu böler. Aceleci bir psikolojiye kapılmamıza neden olur. Yatağın altına herhangi bir eşya koymamalı. Yatağın odayı ortalayacak şekilde duvara yaslanmadan yerleştirilmelidir.

2. Mutfak

Mutfak, beslenmemizi sağladığımız, en yoğun zamanın geçtiği alandır. Mutfakta, sarı, beyaz sıcak tonlar tercihimiz olabilir. Meyve sebzeler, mutfak masası ve tezgâhta dekoratif olarak konulabilir. Kuru gıda kavanozlar da dekoratif olarak düşünülebilir. Mutfakta aydınlatma, pozitif enerjimizi harekete geçirir. Mutfak eşyaları birbirine zarar vermeyecek şekilde yerleştirilmelidir. Örneğin bulaşık makinası, fırın ve buzdolabı birbirinden uzak olacak şekilde yerleştirilmelidir.

3. Yemek Odası

Yemek odası, ailenin zenginlik köşesi gibidir, kesinlikle çok iyi aydınlatılmalıdır. Aydınlık yaratarak enerji akışını sağlamak için ayna, avize gibi eşyalar kullanılabilir. Yuvarlak masa gibi mobilyalar kullanılmalı; yemek masası odanın ortasına yerleştirilmelidir.

4. Salon Yaşam Alanı

Yuvarlak mobilyalar tercih edilmeli; eğer yapamıyorsanız, yuvarlak köşeli koltuk, kanepe gibi tasarımlar tercih edilebilir. Mümkün olduğunca doğal ışıktan yararlanmak gerekir. Gün ışığından yeterince yararlanılması gerektiği gibi, karanlık köşeler, lambalar, abajurlardan yararlanılarak aydınlatılabilir. Duvarlar, mümkün oldukça doğal renklerde boyanabilir. Doğal, yeşil yuvarlak bitkiler, negatif enerjinin temizlenmesini sağlar.
Oturma odası tek renk, sade olmamalı, çok farklı rengin bir arada bulunmasına özen gösterilmelidir. Bu renklerin, mekânda yer alanların yaşamına renk kattığı düşünülür. Özellikle, kırımızı mutlaka olmalıdır.

5. Banyo

Feng Shui’ye göre banyo ve tuvaletler kayıp alandır. Bu nedenle büyük olmasının gereği yoktur. Lavabo ve klozette mümkün olduğunca suyun akışını yavaşlatan özellikler tercih edilmelidir. Klozetin kapağı ve banyo kapısı mutlaka kapatılmalı. Aksi halde yaşamsal enerjinin eksilmesine neden olur. Dış kapıya ayna asılabilir. Bu pozitif enerji yaymaya yardımcı olur.

6. Evin Girişi

Evin girişi kesinlikle temiz ve bakımlı olmalı, bu insanda eve girme yaşama arzusu uyandırır. Evin girişinin tam kapı karşısında ayna veya cam olmamalıdır. Bunlar eve gelen enerjiyi girmeden, geri çevirir. Evin girişinin karşısında, yemek masası, yatak odası, saat gibi eşyalar olmamalı, görülmemelidir.
Feng Shui’ye göre ev dekorasyonu için ihtiyaç duyulmayan kırık, bozuk eşyalardan kurtulmalıdır. Kullanılmayan bu eşyalar, yeniliği ve yenilenmeyi engeller. Eskiden kurtulmalı ve yeniye yer açmalıdır.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal