04.05.2022-10:32 (Son Güncelleme:25.06.2022-11:23)


1

Geldiği günden bu yana sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmeye başlayan Fenerbahçe'nin genç yıldızı Bright Osayi Samuel, Emre Belözoğlu hakkında yaptığı itirafla dikkatleri üzerine çekti.



2

Osayi-Samuel : Emre Belözoğlu, beni neden transfer etmek istediğini açıkladı. Bana kulübün ne kadar büyük olduğunu ve benim için ne kadar harika bir ortam olacağını söyledi. Fenerbahçe, dünyanın en büyük kulüplerinden biri, birçok insan Fenerbahçe'nin maçlarını izliyor ve bir futbolcunun buraya gelip, yeteneklerini göstermesi için büyük bir ortam..



3

Osayi-Samuel : Sağ bek benim çoğunlukla oynadığım bir pozisyon değildi. Sürekli kanat olarak oynuyordum. Pereira, top bizde değilken geri gelmemi istedi, bana savunmanın temellerini öğretmeye başladı ve ondan sonra kanat-beki olarak oynamaya başladım.



4

Osayi-Samuel : Bekte oynadığım zamanlar oluyor. Kanatta oynayan oyuncunun gol atma şansı olduğunu görebiliyorum ve ben de 'orada olmak istiyorum' diyorum ama bekte oynamak hoşuma gidiyor. Her gün yeni birşey öğreniyorum.



5

Osayi-Samuel : Açıkçası ne yaptığım hakkında biraz daha düşünmem gereken yerler var. Topa güvenmeye çalışıyorum ve bazen risk alıyorum. Bazen yapmamam gereken şeyleri deniyorum, gerçekleşirse kimsenin şikayet ettiği yok ama gerçekleşmezse... Futbolcuların işi biraz risk almaktır.



6

Osayi-Samuel : Farklı pozisyonlarda oynamanın ne kadar çok yönlü bir oyuncu olduğunu gösterdiğini düşünüyorum. Sağ bekte oynamaktan şikayetçi değilim.



7

Osayi-Samuel : Buradaki taraftarlar, her yerdekilerden daha çılgın. Durum iyi olduğunda, sıkıntı yok, kötü olduğunda... Durum kötü. Eğer kötü sonuçlar alırsanız, dışarı çıkmamanız sizin için daha iyi. Eğer QPR'de bir maç kaybederseniz, arkadaşlarınızla dışarıya çıkıp bunu unutmaya çalışabilirsiniz. Türkiye'de ise aynı şeyi yapacak olsam, bu, maçlara konsantre olmadığım şeklinde algılanır. Küçük şeyler ama bunları anlayabiliyorum, taraftarlar çok tutkulu ve bizi izlemek için çok para ödüyorlar. Eğer bizim konsantre olmadığımız gibi görünürse... Bu durumu anlayabilirim.



8

Osayi-Samuel : Galatasaray derbisi gibi bir maç yaşamamıştım. Maçtan önce, sizi gören herkes, maçı kazanmak zorunda olduğunuzu söylüyor. Sonra maça çıkarken rakip taraftarlar çıldırıyor, bu tarz olayları seviyorum çünkü herkes izliyor. Böyle atmosferlerde kendimi geliştirmek için her şeyi yapıyorum.

Serkan Morova
serkan.morova@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR