Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde tur için sahada: Tur için 2 farklı galibiyet gerekiyor

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda mücadele eden Fenerbahçe, sahasında Fransız ekibi Lille’i konuk edecek. Temsilcimizin turu geçmesi için en az 2 farklı galibiyet alması gerekiyor.

13.08.2024-11:06 - (Son Güncelleme: 13.08.2024-11:06) Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde tur için sahada: Tur için 2 farklı galibiyet gerekiyor

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde taraftarı önünde turlamak istiyor. Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu rövanş maçında bu akşam Fransa'nın Lille takımını konuk edecek. Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak olan karşılaşmayı İspanyol hakem Jose Maria Sanchez yönetecek. Mücadele, EXXEN platformu üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Kadıköy’de 2 farklı galibiyet hedefleniyor

İlk maçta Fransa'da rakibine 2-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, İstanbul'da oynayacakları rövanş maçında turu geçmek için sahaya çıkacak. Fenerbahçe'nin bir üst tura yükselmesi için Lille karşısında 2 farklı veya daha yüksek bir skorla galip gelmesi gerekiyor. Eğer Fenerbahçe, Lille karşısında 1 farkla galip gelirse maç uzatmalara gidecek ve uzatma devrelerinde de eşitlik bozulmazsa turu geçen takım penaltı atışlarıyla belirlenecek.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’nde tur için sahada: Tur için 2 farklı galibiyet gerekiyor

Tur ihtimalleri neler?

Fenerbahçe Lille maçında ortaya çıkacak sonuca göre tur atlayacak takım şu şekilde olacak:

Fenerbahçe'nin 2 ve daha farklı galibiyeti: Sarı-lacivertliler tur atlar.

Beraberlik veya Lille'in galibiyeti: Fransız ekibi play-off turuna yükselir.

Fenerbahçe'nin 1 farkla galibiyeti: Maç uzatmalara gider.

Fenerbahçe'nin turu geçmesi durumunda play-off turunda Slavia Prag ile Union Saint-Gilloise eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. İlk maç 20 ya da 21 Ağustos'ta, rövanş ise 27 veya 28 Ağustos'ta oynanacak. Fenerbahçe, bu rakibini de geçerse, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına kalacak. Elenmesi durumunda ise yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Fenerbahçe'nin UEFA’ya bildirdiği kadro belli oldu

Kaleciler: Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin

Defans: Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, Rodrigo Becao

Orta Saha: İsmail Yüksek, Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Bartuğ Elmaz, Rade Krunic, Sebastian Szymanski, Oğuz Aydın

Forvet: Edin Dzeko, Dusan Tadic, Bright Osayi-Samuel, Cenk Tosun, Allan Saint-Maximin, Youssef En-Nesyri

Muhtemel 11'ler:

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Çağlar, Djiku, Ferdi, İsmail, Szymanski, İrfan Can, Tadic, Saint-Maximin, Dzeko.

Lille: Chevalier, Tiago Santos, Meunier, Diakite, Ribeiro, Gudmundsson, Andre, Angel Gomes, Zhegrova, Haraldsson, David.

Fenerbahçe, bu kritik maçta taraftarının desteğiyle sahadan istediği sonuçla ayrılarak adını play-off turuna yazdırmayı hedefliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal