Fenerbahçe, Edin Dzeko’nun golüyle güldü: Jose Mourinho, Kadıköy’e galibiyetle merhaba dedi

Trendyol Süper Lig’de yeni sezonun ilk maçına evinde Adana Demirspor karşısında çıkan Fenerbahçe, Edin Dzeko’nun attığı golle 1-0 galip geldi. Teknik direktör Jose Mourinho, taraftara galibiyetle merhaba demiş oldu.

11.08.2024-09:47 - (Son Güncelleme: 11.08.2024-09:47) Fenerbahçe, Edin Dzeko’nun golüyle güldü: Jose Mourinho, Kadıköy’e galibiyetle merhaba dedi

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’e galibiyetle başladı. Süper Lig'in ilk haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadı'nda Adana Demirspor'u ağırladı. Sarı-lacivertliler, Edin Dzeko'nun 34. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrılarak sezona 3 puanla başladı. Bu galibiyet, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho'nun Süper Lig'deki ilk maçı olması nedeniyle de büyük bir önem taşıyordu.

Lille kadrosunda 3 değişiklik

Mourinho, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Lille karşısında sahaya sürdüğü ilk 11'de bazı değişiklikler yaptı. Mert Müldür, Çağlar Söyüncü ve Rade Krunic’i yedek bırakan deneyimli teknik adam, bu oyuncuların yerine Bright Osayi-Samuel, Alexander Djiku ve İrfan Can Kahveci'yi sahaya sürdü. Savunmada Osayi-Samuel, Djiku, Jayden Oosterwolde ve Ferdi Kadıoğlu'na şans veren Mourinho, kaleyi Dominik Livakovic'e emanet etti. Orta sahada İsmail Yüksek ve Sebastian Szymanski'yi oynatan Portekizli çalıştırıcı, hücum hattında ise İrfan Can Kahveci, Dusan Tadic ve Allan Saint-Maximin'i görevlendirdi. Gol yollarında ise tecrübeli forvet Edin Dzeko yer aldı.

Fenerbahçe, Edin Dzeko’nun golüyle güldü: Jose Mourinho, Kadıköy’e galibiyetle merhaba dedi

Yeni transferler taraftarın önüne çıktı

Fenerbahçe'de yeni transferlerden Allan Saint-Maximin, Oğuz Aydın, Cenk Tosun ve Youssef En-Nesyri de ilk lig maçına çıktı. Dzeko ise bu sezona da golle başlayarak, takımın en golcü ismi olmaya aday olduğunu gösterdi. Bosnalı forvet, geçen sezonun ilk haftasında da 2 gol atmış ve sezonu 21 golle tamamlamıştı. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde de başarılı performansını sürdüren Dzeko, 3 maçta 4 gol kaydetti.

Maçın ilerleyen dakikalarında, Dzeko 76. dakikada yerini Youssef En-Nesyri'ye bıraktı. Fenerbahçe, Süper Lig'in 2. haftasında deplasmanda Göztepe ile karşılaşacakken, Adana Demirspor ise evinde Çaykur Rizespor ile mücadele edecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal