Fed beklentisi altını hareketlendirdi: Gram ve çeyrek altın kaç TL?

Altın fiyatlarında haftanın son günü yaşanan gelişmeler yatırımcılar tarafından merak konusu oldu. Fed’in faiz indirimi beklentisine girmesiyle gram ve çeyrek altın yükseldi. İşte 5 Temmuz 2024 altın fiyatları…

05.07.2024-09:44 - (Son Güncelleme: 05.07.2024-17:36) Fed beklentisi altını hareketlendirdi: Gram ve çeyrek altın kaç TL?

Altın fiyatları, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) olası faiz indirimlerini değerlendirebilmek için ABD istihdam verilerini beklemesiyle yükselmeye devam ediyor. Bu yükseliş, altının üst üste ikinci haftayı artıda kapatma ihtimalini artırıyor.

Bugün ABD'de açıklanacak olan tarım dışı istihdam ve işsizlik verileri, yatırımcılar tarafından yakından izleniyor. Verilerin beklentilere paralel olarak işe alımlarda yavaşlama ve işsizlikte hafif bir artış göstermesi durumunda, ABD'de faiz indirimlerine kapı aralayabileceği düşünülüyor.

Fed beklentisi altını hareketlendirdi: Gram ve çeyrek altın kaç TL?

Dövizde bugün

Dolar, tarım dışı istihdam verisi öncesinde üç haftanın dip seviyesine yakın seyrederken, doları başlıca altı para birimine karşı ölçen dolar endeksi yüzde 0,13 düşüşle 105 seviyesine geriledi. Fed'in faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi, faiz getirisi olan ABD dolarının gerilemesine ve faiz getirisi olmayan bir yatırım aracı olan altının yükselmesine neden oldu.

Altın fiyatları ne kadar?

Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,4 yükselerek 2.365 dolar seviyesinde işlem görüyor. Saat 9.20 itibarıyla gram altın 2.483 liradan, çeyrek altın 4.059 liradan, Cumhuriyet altını ise 16.190 liradan satılıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal