Fazla Çay Tüketimi Bağışıklığın Zayıflamasına Neden Oluyor!

Coronavirüse karşı kendini evinde koruma altına alan kişilerin çay ve kahve tüketiminde artış görülmeye başlandı. Çok fazla çay ve kahve tüketimi de yemeklerden alınan vitamin ve minerallerin emilimini olumsuz etkiler ve bağışıklığın zayıflamasına neden olur.

17.04.2020-15:32 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-15:08) Fazla Çay Tüketimi Bağışıklığın Zayıflamasına Neden Oluyor!

Coronavirüsü nedeniyle evde geçirilen vaktin artması, çay ve kahve tüketiminin de artmasına neden olduğunu ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Gökçe Bönce, "Aşırı çay ve kahve tüketimi yemeklerden aldığımız vitamin ve minerallerin emilimini olumsuz etkiliyor bu da bağışıklık sistemine zarar veriyor" dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gökçe Bönce, çay ve kahvenin çok fazla tüketilmesi halinde neden olacağı sağlık sorunlarına değinerek, "Çay ve kahve tüketimini azaltmanın yolu su kullanımını artırmaktan geçer. Çay ve kahvenin ana maddesi kafeindir gün içinde çok fazla kafein tüketmek birçok sağlık sorununu da beraberinde getiriyor. O yüzden kontrollü içmelerini öneriyorum,” ifadelerini kullandı.

"ÇAYI AÇIK VE LİMONLA BERABER İÇİN"

Besinlerin besleyici özelliklerinden yararlanmak için yemekten yaklaşık 1-2 saat sonra çay veya kahve içmek gerektiğini ifade eden Bönce, "Özellikle sabah kahvaltılarında besinlerdeki demir emilimini etkilediği için çay içilmesini önermiyorum. Kahvaltının sonunda, açık ve limonlu çay içilebilir. Bu süreçte bağışıklık sisteminin güçlü olması için demire, vitamin ve minerallere çok ihtiyacımız var, depolarımızın dolu olması gerekiyor," dedi.

GÜNDE 2 FİNCANDAN FAZLA KAHVE İÇMEYİN

Günde 1-2 fincandan fazla kahve içilmemesi gerektiği belirten Bönce, "Kafeinsiz kahve de tüketilebilir fakat kafeini çıkarmak için bazı kimyasal maddeler kullanıldığından bunun da çok fazla içileceği anlamına gelmiyor. Fazla kahve tüketimi vücudun susuz kalmasına neden oluyor. Türk kahvesi, espresso veya filtre kahve hiç fark etmiyor hepsinin ayrı kafein miktarı var, günde 150 miligramın altında kalırsak sorun olmaz," ifadelerini kullandı.

KİMLER RİSK ALTINDA?

Bu süreçte hamile olanlara çay ve kahve tüketmemelerini öneren Gökçe Bönce, "Çünkü düşüğe neden olabilir. Hamile kalmayı düşünen kişilerde de yumurtaları olumsuz etkileyebilir. Çocuklara çay ve kahve önermiyorum. Aynı zamanda mide rahatsızlığı olan vatandaşlar da kesinlikte tüketmemeli. Ayrıca aşırı çay ve kahve tüketimi migren ataklarını tetikleyebilir. Migren hastalarının da kafeinden uzak durmalarını tavsiye ediyorum," diye konuştu.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal