Faydalarını Duyunca Siz de Yaptıracaksınız!

Yüzyıllardır bir tedavi yöntemi olarak kullanılan hacamat, son yıllarda da tamamlayıcı tıp uygulamaları olarak SGK kapsamına almasının ardından iyice yaygınlaşan bir çeşit alternatif tıp yöntemidir. Peki, hacamat nedir? Nasıl yapılır? Hacamatın Faydaları Nelerdir? İşte detaylar…

09.01.2020-09:58 - (Son Güncelleme: 09.01.2020-10:50)

Peygamber Efendimiz tarafından ayın bazı günleri yaptırılması tavsiye edilen hacamat, vücudun bazı yerlerinden vakum ile kan çekilmesidir. Hacamatın tansiyon, astım, fıtık, migren gibi hastalıklara iyi geldiğine, vücudu dinlendirdiğini ve sağlıklı kalmasını sağladığına söyleniyor.

HACAMAT NEDİR? FAYDLARI NELERDİR?

Hacamat, deriden ufak ensizyonlardan vakum yolu ile kan alınması işlemine denir. Genellikle iki omuz arasından, sırttan, başın arka tarafından yahut vücudun herhangi bir yerinden bardak veya boynuzla alınır. Modern ve hijyenik hacamat kupaları 30 saniye ile 2 dakika arası hacamat uygulanacak bölgeye vakumlanır. Bu yöntem ile vakumlanan bölgedeki pis kan kupaların içerisine toplanır. Hacamat kupalarının yeteri kadar beklemesi sonucunda o bölge iyice uyuşur ve daha sonra kupalar çıkarılır ince ince neşter ile kesikler atılır, (0.5cm uzunluğunda, 1-2 mm arası derinlikte)  sonra kupalar tekrar çizik atılan yerlere takılır böylece vücuda zarar veren fazla ve pis kanlar kupa içerisine toplanır. Hacamat yapılırken hijyen ve temizlik çok önemlidir. Atılan bu çizikler 1 günde iyileşir, atardamar veya kılcal damarlara asla zarar vermez. Sinüzit, baş ağrısı, yüz felci, göğüs ağrısı ve nefes darlığı, kısırlık, idrar sorunları, bacak ağrıları, kalp sağlığı ve tütün alışkanlıklarını terk etmek için hacamat yaptırılabilir. Aynı zaman da Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) hacamat için "Her kim ayın on yedi on dokuz ve yirmi birinci günlerinde kan aldırırsa kan hücumundan dolayı meydana gelen birçok hastalıklardan şifa bulur." buyurmuştur. E. Davud Tıp H. 3861; Tirmizi Tıp H. 2051

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal