Faturada Yeni Dönem Başlıyor: İşletmelerin e-Fatura'ya Geçişi Hızlanıyor

Fatura hizmetlerinde yeni bir döneme doğru hızla ilerleniyor. Vergi Usul Kanunu'nun 535 nolu tebliği doğrultusunda, e-Fatura hizmetlerini zorunlu olarak kullanmaya başlayacak olan işletmeler için geri sayım başladı. 1 Temmuz 2024 tarihine kadar bu geçiş sürecini tamamlamaları gerekiyor.

12.06.2024-17:20 - (Son Güncelleme: 12.06.2024-17:29) Faturada Yeni Dönem Başlıyor: İşletmelerin e-Fatura'ya Geçişi Hızlanıyor

Bu doğrultuda, 2022'den bu yana yıllık cirosu 3 milyon lira ve üzeri olan işletmelerin e-Fatura sistemine geçiş yapması gerekecek. Ayrıca, 500 bin lira ciroya sahip olan e-ticaret şirketleri de aynı tarih itibarıyla e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamalarına başlamak zorunda kalacaklar.

Tebliğ, 2022 ve sonrasında toplam cirosu 500 bin liraya ulaşan gayrimenkul ve motorlu taşıtlar sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri de kapsıyor. Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerden yatırım veya işletme belgesi alarak konaklama hizmeti veren otel işletmeleri için de e-fatura kullanımı zorunlu hale gelecek.

Tarih belli oldu

e-Fatura kullanımının zorunlu hale getirilmesiyle birlikte, tüm işletmelerin 1 Ocak 2025 tarihine kadar e-Defter sistemine de geçiş yapmaları gerekecek. Bu yeni düzenlemelerle birlikte, işletmelerin dijitalleşme süreci hız kazanırken, vergiye uyum sağlamaları ve iş süreçlerini daha verimli hale getirmeleri hedefleniyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal