Fatih'teki İnşaat Kazısı Sonrası Bina Boşaltıldı

Fatih'te temel kazısı sırasında hasar gören bina, güvenlik önlemleriyle tahliye edildi. Durumla ilgili inceleme devam ediyor.

30.09.2024-15:15 - (Son Güncelleme: 30.09.2024-15:15) Fatih'teki İnşaat Kazısı Sonrası Bina Boşaltıldı

Fatih’te İnşaat Kazısı Sonrası Boşaltılan Bina

Fatih ilçesi Akşemsettin Mahallesi'nde gerçekleşen bir inşaat projesi sırasında, temel kazısı esnasında 5 katlı bir apartmanda ciddi hasar meydana geldi. Kazı sırasında ortaya çıkan çatlaklar sonucunda bina, güvenlik amaçlı tahliye edildi.

Olayın Detayları

Vatandaş Sokak'taki inşaatta, akşam saatlerinde yapılan temel kazısı sırasında, bitişiğindeki 5 katlı apartmanın duvarlarında ellerinde oluşmaya başlayan çatlaklar ve kısmi çökme durumu tespit edildi. Hasar ihbarı üzerine, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), itfaiye ve polis ekipleri hızla olay yerine intikal etti. Ekipler, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak bina sakinlerini tahliye etti.

İncelemeler Devam Ediyor

Yapılan incelemeler sırasında, bina bodrum katında ve kolonlarında çatlaklar belirlendi. Ayrıca, yan binada da hasarın oluştuğu düşüncesiyle belediye ekipleri tarafından incelemelerin başlatıldığı belirtildi. İki binada yapılan incelemeler devam etmektedir.

Sakinlerin İfadesi

Bina sakinlerinden Müesser Yılmaz, kazı çalışmaları nedeniyle yaşadıkları sorunları basın mensuplarıyla paylaştı. Yılmaz, inşaatın yaklaşık bir yıl önce başladığını ve müteahhitlerle yaptığı uyarılara rağmen hiçbir önlem alınmadığını ifade etti. Kendi dairelerinde ve yan binalarında meydana gelen hasarların durumunu dikkat çeken Yılmaz, yaşadığı korkutucu anları şöyle anlattı:

"Kanepenin üzerinde oturmuş televizyon izliyordum. İş makinesi çalışıyordu ve iki binanın arasından taşların döküldüğünü duydum. Ancak müteahhit, 'Senin evinde bir şey yok' dedi. Şimdi ev arıyoruz. Bölgede ciddi hasar mevcut ve bizi dinlemediler."

Yılmaz, apartmanlarının temelsiz olduğunu ve bu nedenle çökme riskinin yüksek olduğunu vurgulayarak, "Gece gündüz ev arıyor ve yan binayı tamamen boşaltılıyor. Eşyalar içeride ama insanlar tahliye edildi," şeklinde sözlerini tamamladı.

Olayla ilgili gelişmeler takip edilmeye devam ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal