Gün içinde koşuşturmaktan artık yemek yemeğe vakit bulamıyoruz. bu nedenle hızlı ve pratik yemeklere odaklandık. evde yemek hazırlayacak vaktimiz olduğu halde ya dışarıdan söylüyoruz ya da evde kendimiz fastfood hazırlıyoruz.
Aynı zamanda da şişkinlik karın ağrısı, aşırı terleme ve yorgunluk yaşıyoruz. bunların ana sebebinin fastfood olduğunun farkında mısınız? farkında olsak bile bırakamıyoruz.
Peki bu yemekleri bıraktığınızda vücudunuzdaki değişimleri öğrenince siz de şaşıracaksınız.
Oregon sağlık ve bilim üniversitesindeki araştırmacılar kandaki trans yağ düzeyinin hafızayı etkilediğini ispatladı. trans yallar aslında beynimizdeki gri maddeleri azaltarak iyi yağların yerini alıyor ve beynimizi olumsuz etkiliyor.
Fastfood gıdalar sodyumla dolu, fazla sodyum vücut dengenizi bozarak doğrudan şişkinliğe sebep oluyor. fastfood yemeği bıraktığınızda kıyafetlerinizin kısa zamanda size bol geldiğini fark edeceksiniz.
Aşırı tuz tüketimi beyninizi, kalbinizi ve böbreklerinizi kötü etkilediğini biliyoruz. peki tuzdaki sodyumun kemikleri de etkilediğini biliyor muydunuz? ne kadar çok tuz alırsanız o kadar kalsiyum kaybedersiniz.
Fastfood ile beslenenlerde depresyon oranı yüzde 51 daha fazla.
Her zaman şeker hastası olma riskiniz var. doymuş ve trans yağlar insülin direncine yol açabilir. bu da zamanla kilo alma ve tip 2 diyabet riskini ortaya çıkarır.
Fastfood nedeniyle yüksek miktarda rafine şeker ve basit karbonhidrat tüketirseniz vücudunuz insülin salgılar. yemeği yedikten sonra da kan şekeri seviyeniz aniden düşer ve yorgunluk hissedersiniz.
Avustralya'da yapılan bir araştırmaya göre meyve gibi doğal gıdalarla beslenen kadınların doğurganlığının arttığı ve hamile kalma süresinin de kısaldığını söyledi.
Bir araştırmaya göre, haftada en az 3 defa fastfood yiyen çocuklarda egzama gelişme olasılığı daha yüksek ve karbonhidrat nedeniyle sivilceleri daha fazla.