Fast Foodun Tadını Güzelleştiren Çin Tuzu Tehlikesinin Farkında mısınız?

Fast foodların tadını doyulmaz yapan ve muhteşem bir hale getiren Çin tuzu hakkındaki söylenen tehlikeler tartışıyor.

01.01.2020-16:59 - (Son Güncelleme: 01.01.2020-16:54)

Fast food çok lezzetlidir ve bunun sebebi yağ ve tuz miktarıdır. Peki, Çin tuzunun tadını lezzetlendirdiği ve hastalıklara sebep olduğunu biliyor musunuz?

ÇİN TUZU ZARARLARI

Sodyum glutamat veya MSG olarak da tanınan monosodyum glutamat, yani Çin tuzu; doğal şekilde en fazla ortaya çıkan esansiyel olmayan amino asitlerden biri olan glutamik asidin sodyum tuzudur. Fast food yemeklerine o doyulmayan tadı ve kokuyu veren maddenin bu tuz olduğu tahmin ediliyor. Kimi kişiler MSG'nin beyinde aşırı glutamata ve sinir hücrelerinde aşırı uyarılmaya sebep olduğunu iddia etmektedir ve bu hal MSG'nin eksitotoksin şeklinde etiketlenmesine sebep olmuştur. Artan glutamat aktivitesinin beyne zarar verebildiği ya da yüksek MSG dozlarının kandaki glutamat düzeyini artırabildiği ise bir gerçek. Yine de MSG'nin normal oranlarda kullanıldığında eksitotoksin etkisi gösterdiğine dair bir ispat yok. Sebep olduğu rahatsızlıklar ise şunlardır: Sinirlerin aşırı uyarılması, düzensiz kalp atışı, ani kalp durması, göğüs ağrısı, tansiyon sorunları, tiroid problemleridir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal