Falafel Nedir? Falafel Nasıl Yapılır?

Lübnan Mutfağına ait olan falafel köfte, tamamen damak zevkine bağlı olarak birçok sos eklenerek tüketilebilir. Vejeteryanlar için ideal bir protein deposu olan falefal köftenin tarifini sizin için derledik. Falafel nedir? Falafel nasıl yapılır? İşte falafel malzemeleri..

08.06.2020-16:19 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-11:51) Falafel Nedir? Falafel Nasıl Yapılır?

Ortadoğu ülkelerinden Mısır, Suriye, Lübnan ve birçok Arap ülkesinin baş tacı olan falafel köftesi, Arapça 'biber' anlamına gelen 'filfil' kelimesinden üretilmiştir. Son derece besleyici olan falafel köftesi, maharetli ellerde normal köfteden daha bile lezzetli olabilir. Sizin için falafel köftesi için gerekli olan malzeme listesini ve yapılışını derledik. İşte detaylar...

MALZEMELER

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Sıvı yağ

NASIL YAPILIR?

Haşlanmış nohut, kuru soğan, sarımsak ve sapları ayıklayarak yıkadığınız maydanozlarla birlikte rondodan geçirin ve yoğurma kabının içerisine alın. Daha sonra üzerine 1 adet yumurta kırın ve un, karbonat, kimyon, kişniş, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğurun. Yoğurduğunuz karışımınızı 1 saat kadar buzdolabında bekletildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Derin bir tavanın içerisinde bol kızgın sıvı yağ ile kızartın. İşte bu kadar! Afiyet olsun...

Not: Dilerseniz falafel köftesini lavaş ekmeğin arasında yeşillik ve turşu ekleyerek de servis edebilirsiniz.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal