Eyyam-ı Bahur Sıcakları Bu Hafta Etkili Olacak Mı? Yağışlar Devam Edecek Mi? Uzmanından Açıklama Geldi

Aşırı sıcaklardan bunalanlar bu hafta Eyyam-ı Bahur sıcaklarının geleceğini duyunca isyan etmişti. Meteoroloji'den sevindiren haber geldi. Bu hafta mevsim normallerinin üstünde sıcaklık beklenmiyor. Üstelik bazı yerlerde yağış görecek. İstanbullulara da yağmur konusunda bir uyarı geldi. İşte detaylar...

30.07.2024-16:22 - (Son Güncelleme: 30.07.2024-16:22) Eyyam-ı Bahur Sıcakları Bu Hafta Etkili Olacak Mı? Yağışlar Devam Edecek Mi? Uzmanından Açıklama Geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eyyam-ı Bahur sıcaklıklarının bu hafta ülke genelinde etkili olmayacağını duyurdu. Hava tahmin uzmanı Fevzi Burak Tekin, çöl sıcakları veya sıcak hava dalgası beklenmediğini belirtti. Tekin, "Bu hafta boyunca ülke genelinde kavurucu sıcaklıklar söz konusu değil. Aksine, birçok bölgede mevsim normallerinin altında sıcaklıklar bekleniyor. Özellikle Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu'da hava sıcaklıkları mevsim normalleri altında seyredecek," dedi.

Yağışlar Hangi Bölgelerde Görülecek?

Fevzi Burak Tekin, bu hafta yağışların daha dar bir alanda etkili olacağını açıkladı. Ülkenin kuzey kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülebileceği belirtildi. Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı bölgelerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Çarşamba günü Trabzon, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Perşembe ve Cuma günleri de kuzeydoğu kesimlerde yağışlar devam edecek.

İstanbul ve Üç Büyük İlin Hava Durumu

İstanbul'da, sabah saatlerinde başlayacak olan yağışların gün boyunca aralıklarla devam etmesi öngörülüyor. Şehirdeki hava sıcaklığının önümüzdeki 3 gün boyunca 30-31 derece civarında olması bekleniyor.

Ankara'da hava sıcaklıkları 29-32 derece arasında değişecekken, İzmir'de ise yağış beklenmiyor. İzmir’de sıcaklıkların 36-38 derece arasında olacağı, rüzgarın ise kuzeyden kuvvetli eseceği belirtiliyor.

Rüzgar ve Deniz Suyu Sıcaklığı

Rüzgar, Marmara'nın güneybatısı, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Çarşamba günü ise Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege’de rüzgarın kuvvetli olması öngörülüyor. Ege Denizi'nde deniz suyu sıcaklığı 27-29 derece, Akdeniz’de ise 29-31 derece arasında değişecek.

Çöl Sıcakları Beklenmiyor

Tekin, eyyam-ı bahur sıcakları ile ilgili iddialara ilişkin olarak, “Ülkemizde bu hafta çöl sıcakları veya kavurucu sıcaklıklar beklemiyoruz. Sıcak hava dalgası tahmin edilmiyor. İç kesimlerde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında olacak. Batı ve güney kesimlerde ise yer yer mevsim normalleri üzerinde sıcaklıklar görülebilecek,” şeklinde konuştu.

Genel Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, Marmara'nın kuzey ve doğu kesimleri, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkii, Ordu, Artvin, Tokat ve Samsun'un doğu çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava koşulları hakim olacak.

Hava sıcaklıklarının Marmara'da 3-5 derece azalması, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette ve Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Bu nedenle, rüzgarın kuvvetli olduğu bölgelerde olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen ise bugünkü tahminlerinde şu bilgileri aktardı:

"Bugün salı Marmara, Batı Karadeniz ve İstanbul yağmurlu. Yağmur akşama kalmayacak. Rüzgar Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli. Marmara'da sıcaklık 3 derece azalacak."

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İSE ŞU ŞEKİLDE;

SALI

SALI1

ÇARŞAMBA

ÇARŞAM

PERŞEMBE

PERŞEM

CUMA

CUMA

CUMARTESİ

CUMARTESİ

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal